Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο, εμείς τους σώζουμε γιατί είμαστε μουσουλμάνοι»

Βαριές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, κάτι που συνηθίζει σε τελευταίο διάστημα.

Αυτή τη φορά μίλησε για την Ελλάδα που «θάβει» μετανάστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ενώ ισχυρίστηκες ότι η Τουρκία τους σώζει ακολουθώντας τα όσα πρεσβεύει το Ισλάμ.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους τα ελληνικά πλοία στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του Ίσλάμ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λοιπόν, φωνάζει ο κόσμος για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του Ισλάμ» δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρικές σχέσεις επιδείνωσε περαιτέρω το τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπεγράφη χθες, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος αξιοποίησε την ομιλία του σε εκδήλωση για να επιτεθεί εκ νέου στη χώρα μας. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητεί βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και πρόσθεσε:«Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα, ό,τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Η υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ε.Ε. όσο και των ΗΠΑ. Η Ε.Ε. έσπευσε να δηλώσει ότι το «μνημόνιο» παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών και είναι παράνομο, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει συμφωνίες που να δεσμεύουν τη χώρα.