Νέα πρόκληση από Μπαχτσελί: «Τα Δωδεκάνησα δεν νοούνται χωρίς την Τουρκία»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας: «Τα Δωδεκάνησα δεν νοούνται χωρίς την Τουρκία». Συγκεκριμένα, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Μπαχτσελί δήλωσε: «Τα Δωδεκάνησα τα σφετερίστηκαν και πάρθηκαν με παιχνίδια του ποδιού. Το να ζήσει η Τουρκία δίχως τα Δωδεκάνησα είναι ένα όνειρο».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Μπαχτσελί είπε επίσης: «Είναι ανοησία να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα τελειώσουν, εάν τα αγνοήσουμε. Αν έχουν σηκωθεί τα μανίκια για την επίλυση ενός προβλήματος, το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα πυροδοτήσει μια αποκαλυπτική λύση συνείδησης. Η Τουρκία είναι ένα πολύ ισχυρό κράτος. Έχει το θάρρος και την ανθεκτικότητα να παίρνει με αποφασιστικότητα απόφαση για κάθε πρόβλημα και να παρεμβαίνει εντός των ιστορικών της συνόρων… Το τι λένε οι τελειωμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι δεν έχει καμιά σημασία. Έχουμε εντείνει την οχύρωση απέναντι στα σενάρια του σκοτεινού ιμπεριαλισμού, που συσσωρεύεται γύρω μας».

«Ο εξοπλισμός εντός ενός σχεδίου αποτελεί πρόκληση για την Τουρκία και συμπαρασύρει το Αιγαίο σε μια δίνη εντάσεων. Τα Δωδεκάνησα τα έχουν σφετεριστεί και έχουν παρθεί με παιχνίδια του ποδιού. Το να ζήσει η Τουρκία χωρίς τα Δωδεκάνησα είναι ένα όνειρο. Το να ακολουθείται μια επιθετική πολιτική στην απέναντι όχθη του Αιγαίου δεν ωφελεί καμία χώρα. Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τη “γαλάζια πατρίδα”. Η Αθήνα να προσέχει τα βήματά της. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της Ελλάδας θα είναι βαριά. Δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες ή εχθρότητες μεταξύ κρατών. Ούτε και υπήρξαν μέχρι σήμερα. Μπαίνουμε σε μια περίοδο στον κόσμο όπου τελειώνει η μία κρίση και αρχίζει η άλλη. Το εσωτερικό μας μέτωπο πρέπει να είναι ισορροπημένο. Είμαστε σε συνεννόηση για να μη ρίξουμε σκιά στους αιώνες που πέρασαν με τη σύμπραξη του πεπρωμένου. Είναι η ώρα για το τουρκικό έθνος και την Τουρκία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάλεσε τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να ανακοινώσει ρητά τη διάλυση της ομάδας μετά την επόμενη αναμενόμενη συνάντησή του με το φιλοκουρδικό κόμμα.