Νέα μέτρα: Τέλος τα “πακέτα” στη εστίαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα πλήγμα στον πολύπαθο κλάδο

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, το take away από τα καταστήματα εστίασης σταματά για τα Σαββατοκύριακα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • «Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery,η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα το συζητήσει ξανά με την Επιτροπή, καθώς «η μη λειτουργία τους διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».

  • Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της εστίασης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδου, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, αντί για τον Μάρτιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.