Νέα ισχυρότατη πτώση στο ΧΑΑ το οποίο γράφει αλλεπάλληλα χαμηλά

Νέα ισχυρότατη πτώση σημειώνεται στο ΧΑΑ το οποίο γράφει συνεχή χαμηλά, λόγω της δραματικής απαξίωσης – καταστροφής που συντελείται στις τράπεζες και σήμερα με απώλειες μέχρι -14%.

Ο γδ υποχωρεί στις 451,37 μονάδες με απώλειες 2,77%, νέα ιστορικά χαμηλά εξυπακούεται για 25άρη (-4,07% και 116,57 μον) και ΔΤΡ (-9,06% στις 21,8 μον.)

Ο τζίρος στα 44 εκατ. ευρώ… με τα 31,5 εκατ. να κατευθύνονται στον ΔΤΡ και τις μετοχές του…
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι αναπόφευκτο να δει ακόμα χαμηλότερα νούμερα κυρίως για δύο λόγους

1) Η διόρθωση των διεθνών αγορών έχει ακόμη δρόμο
2)Γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει αβέβαιη ( αν και υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί μειώσεις συντάξεων έως -25% για να πάρει την αξιολόγηση).

Σήμερα το χρηματιστήριο δείχνει έντονη διακύμανση… Ξεκίνησε με πτώση, προσπάθησε να αντιδράσει με στηρίξεις κυρίως από μη τραπεζικές μετοχές αλλά η αναλαμπή ξεθώριασε γρήγορα και η αγορά υπό το βάρος σημαντικών ρευστοποιήσεων βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας.

Οι μετοχές των τραπεζών ενώ ξεκίνησαν επιθετικά με νέα ιστορικά χαμηλά και απώλειες έως -13% ανέκαμψαν εν συνεχεία για να κρεμάσουν στην συνέχεια σημειώνοντας απώλειες έως -14%. Η Eurobank -9%, η Εθνική -9%, η Attica Βank -14% η Alpha Βank -6% και η ΠΕΙΡ στο -7%.