Νέα Φιλαδέλφεια: Δύο συλλήψεις νεαρών για ιδιαίτερα βίαιες ληστείες σε βάρος πεζών

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν ένας 16χρονος και ένας 24χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν ληστείες σε βάρος γυναικών, με ιδιαίτερη βιαιότητα, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τους για ληστείες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο δεκαπενθήμερο καταγράφηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος γυναικών με κοινό τρόπο δράσης. Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή 28 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τις επίμαχες ληστείες. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τεσσάρων ληστειών που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών που ήταν πεζές, και μίας απόπειρας ληστείας άνδρα στο σπίτι του.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναζητούσαν υποψήφια θύματα που έφεραν τσάντες και χρυσαφικά, ενώ είχαν καθορίσει δρομολόγιο διαφυγής μέσω ρέματος που βρίσκεται στην περιοχή. Στη συνέχεια, πλησίαζαν τις γυναίκες και άρπαζαν με τη χρήση σωματικής βίας τσάντες ή αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τους.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να ρίξουν τις γυναίκες στο έδαφος και να τις τραυματίσουν.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίσαν τέσσερις ληστείες σε βάρος γυναικών, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό, καθώς και απόπειρα ληστείας σε βάρος άνδρα στο σπίτι του, όπου προσπάθησαν να του αφαιρέσουν αλυσίδα από τον λαιμό του.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος ληστειών και κλοπών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.