Νέα Ερυθραία: Επίθεση σε βάρος ανηλίκων με οπαδικά κίνητρα – Τρεις συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια ξυλοδαρμών με οπαδικά κίνητρα εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη το βράδυ στη Νέα Ερυθραία, όταν ομάδα περίπου 25 ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε ανηλίκους.

Η συγκεκριμένη ομάδα, τα μέλη της οποίας κινούνταν με αυτοκίνητο και δίκυκλα, προσέγγισε δύο άτομα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ένα εκ τα οποία ήταν ανήλικο και φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας, και προχώρησαν σε επίθεση σε βάρος του βρίζοντάς το και τραυματίζοντας το με σιδερογροθιά.

Αφού τα θύματα κατάφεραν να απομακρυνθούν, η ομάδα εκδήλωσε εκ νέου επίθεση σε βάρος άλλων τεσσάρων ατόμων, τρεις εκ των οποίων ανήλικοι, που στέκονταν σε παρακείμενο σημείο. Συγκεκριμένα, τους προσέγγισαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες και κράνη, κρατώντας ξύλα, μαχαίρια και τσεκούρι και, αφού ρώτησαν τις οπαδικές τους προτιμήσεις, τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, και αφαίρεσαν το κινητό ενός εκ των θυμάτων.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, οι επιβαίνοντες των οποίων φορούσαν κουκούλες και στη θέα των αστυνομικών οι οδηγοί τους ανέπτυξαν ταχύτητα. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα και προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων, 16, 19 και 20 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινο στυλιάρι, ξύλινο ρόπαλο, μεταλλική τσιμπίδα, κεραία αυτοκινήτου, δύο κουκούλες τύπου full face, μπλούζα με κουκούλα και σπρέι.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και έπειτα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις επιθέσεις και συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.