Νέα αποστολή της SpaceX εκτοξεύτηκε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μια νέα αποστολή της εταιρίας SpaceX του Ίλον Μασκ εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από τη Φλόριντα των ΗΠΑ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αποστολή θα έχει διάρκεια έξι μηνών και αυτή τη φορά ο σκοπός της είναι επιστημονικός καθώς αφορά τη NASA, ενώ η προηγούμενη είχε ως πλήρωμα επιχειρηματίες.

Η αποστολή, με το όνομα «Crew-4», εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στις 10.52 ώρα Ελλάδας, με πλήρωμα τους Αμερικανούς Τσελ Λίντγκρεν, Μπομπ Χάινς και Τζέσικα Γουότκινς, καθώς και την Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Οι τέσσερις αστροναύτες του «Crew-4» θα ενωθούν με ένα άλλο πλήρωμα, που βλέπει την επιστροφή του στη Γη να πλησιάζει, έπειτα από μια αποστολή πέντε μηνών, και η ημερομηνία επιστροφής του θα γίνει γνωστή σύντομα.

H SpaceX έκανε την εκτόξευση λιγότερο από 40 ώρες μετά την επιστροφή άλλου πληρώματος.

Τρεις Ρώσοι βρίσκονται επίσης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το νέο πλήρωμα θα συνεχίσει τις έρευνες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, κυρίως στα φυτά, καθώς και για ένα σχέδιο τεχνητού ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς.

Η Τζέσικα Γουότκινς θα είναι μόλις η πέμπτη μαύρη γυναίκα που πηγαίνει στο Διάστημα και η πρώτη που θα φτάσει στον διαστημικό σταθμό για μια μακρά αποστολή.

Μαζί με τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος αναμένεται να φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περίπου 17 ώρες μετά την απογείωση. Το σκάφος τους αναμένεται να προσδεθεί στον ISS στις 03.15 ώρα Ελλάδας αύριο.

Δείτε το βίντεο της απογείωσης