Νέα αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα για την τοποθέτηση της συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευαγγελίας-Ελισάβετ Κουλουμπίνη στη θέση της αντιπροέδρου.

Η νέα αντιπρόεδρος του Ε.Σ. γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έλαβε το πτυχίο της τον Απρίλιο του 1987 και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή της (1988-1990) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Τμήμα Διοικητικής Δικαιοσύνης), ενώ το 1989 έλαβε την άδεια δικηγόρου. Παράλληλα, είναι υποψήφια διδάκτωρ Νομικής στο ΕΚΠΑ με θέμα «Η αρχή της αναλογικότητας ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στο Δικαστικό Σώμα εισήλθε τον Σεπτέμβριο του 1990 με τον βαθμό της εισηγήτριας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Δεκέμβριο του 1998 προήχθη σε πάρεδρο και τον Οκτώβριο του 2006 σε σύμβουλο του Ε.Σ., ενώ σήμερα, υπηρετεί στο νέο Τμήμα Ελέγχων που ιδρύθηκε με τον νόμο 4700/2020.

Παράλληλα, έχει διατελέσει μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας και του Ειδικού Δικαστηρίου επίλυσης διαφορών του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ενώ έχει διδάξει κατ΄ επανάληψη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Ακόμη, διετέλεσε (2003 – 2011) επιθεωρήτρια των υπηρεσιών επιτρόπων του Ε.Σ. στην Αθήνα και πανελλαδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες.

Πλούσιο είναι και το συγγραφικό της έργο με 19 δημοσιεύσεις άρθρων και μελετών σε νομικά περιοδικά, ενώ έχει επτά συμμετοχές σε συλλογικά έργα.