Ναυτιλία γραμμών: Η ανάκαμψη έρχεται από τη ζήτηση

Αύξηση κατά 6,9% σημείωσε ο παγκόσμιος διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων τον Σεπτέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Container Trade Statistics (CTS).

Η CTS αναφέρει ότι τον μήνα Σεπτέμβριο διακινήθηκαν παγκοσμίως 14,72 εκατ. TEUs, ενώ ο αντίστοιχος διακινούμενος όγκος του 2019 είχε ανέλθει στα 13,76 εκατ. TEUs.

  • Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων του Σεπτεμβρίου από λιμάνια της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν κατά 23,4% σε σχέση με πέρυσι, στα 3,02 εκατ. TEUs.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η αύξηση του εισαγόμενου όγκου εμπορευματοκιβωτίων άγγιξε το 4,1%, στα 2,82 εκατ. TEUs, σε σχέση με τα 2,70 εκατ. TEUs το 2019.

  • Σημειώνεται ότι ο όγκος διακινούμενων containers μέσω θαλάσσης του Σεπτεμβρίου είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν του Ιουλίου, ο οποίος άγγιξε τα μεγαλύτερα επίπεδα για το 2020, και συγκεκριμένα τα 14,82 εκατ. TEUs, λόγω της αυξημένης ζήτησης μετά την ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19.

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός εισαγωγών-εξαγωγών εμπορευματοκιβωτίων για τον μήνα Αύγουστο ανήλθε στα 14,8 εκατ. TEUs.

Φωτό: Bernd Dittrich/Unspash

NAYTIKA XRONIKA