Νάτα και τα σκληρά- Το γαιτανάκι του τρόμου πάει ως εξής…

Νάτα και τα σκληρά- Το γαιτανάκι του τρόμου πάει ως εξής…

Reuters: Η Ιταλία δεν θα πρέπει να υπολογίζει στη διάσωση της η τη διάσωση του τραπεζικού της τομέα από την ΕΚΤ, χωρίς ευρωπαική διάσωση (εννοώντας μνημόνια), δήλωσαν πηγές της ΕΚΤ.


Οι πηγές προειδοποίησαν ότι οι ιταλικές τράπεζες, με 375 δισ.ευρώ (435 δισ. δολάρια) εγχώριου δημόσιου χρέους στον ισολογισμό τους, θα ήταν το πιθανό σημείο ανάφλεξης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βασίστηκαν στα κρατικά ομόλογα ως ασφάλεια για την εξασφάλιση μετρητών από την ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων δανείων αξίας περίπου 250 δισ. Ευρώ.

Εάν η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, χάσει την πιστοληπτική της ικανότητα, τα ομόλογα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες θα γίνουν μη επιλέξιμα για τακτικούς δανεισμούς της ΕΚΤ, καθώς και για το πρόγραμμα τόνωσης των αγορών ομολόγων της ΕΚΤ….

Oύτε ο ELA μπορεί να χορηγηθεί σε τράπεζες, χωρίς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ να απαιτήσει την ύπαρξη ενός οικονομικού προγράμματος για την Ιταλία (μνημόνιο).
https://www.reuters.com/…/ecb-cannot-come-to-italys-rescue-…

  • Αυτά για όσους άσχετους με το πως δουλεύει το συνδικάτο, νομίζουν ότι η Ιταλία θα κάνει περίπατο, η για όσους πιστεύουν ότι ενδιαφέρει το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα η τύχη της εκάστοτε κυβέρνησης κάθε κράτους.
  • Το γαιτανάκι του τρόμου πάει ως εξής: Απόρριψη από Κομισιόν, υποβάθμιση από οίκους σε μη επιλέξιμη βαθμολόγηση, αποβολή χρηματοδότησης από την ΕΚΤ & ψάξε τρύπα να κρυφτείς.
  • Το χρέος της Ιταλίας βαθμολογείται δύο βαθμίδες πάνω από τα σκουπίδια από τους τρεις από τους τέσσερις οίκους & τι “σύμπτωση”, η Moody’s και η S & P Global, πρόκειται να αποφανθούν για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου,

Η Ιταλία παίρνει προς το παρόν μια μικρή πίστωση χρόνου μέχρι να υποβληθεί εως τις 15 Οκτωβρίου στη Κομισιόν το προσχέδιο του προυπολογισμού της. Και η θα υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός μεταξύ τους (πράγμα που εύχονται και τα δύο μέρη), η θα αρχίσουν οι κανονιές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

Print Friendly, PDF & Email