ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ o mr Grego που ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ… ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Μιλώντας με τον α’ αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου Βαγγέλη Νταγκουνάκη για το FFG, ο κ. Grego κατέθεσε σχετικά : «Κοιταξα τις ελληνικές επιχειρήσεις για να δω αν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Πρέπει να πω ότι, αν και δεν εξέτασα όλες τις περιπτώσεις σε βάθος, δεν βρήκα κάτι τόσο «τρανταχτό» όσο η περίπτωση της Folli Follie».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ: Δεν βρήκα κάτι που να φωνάζει «απάτη». Αυτό που έγινε στη Folli Follie θα πρέπει να γενικευθεί για την ελληνική αγορά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά για νέα «επίθεση» του fund, υπογράμμισε: «Αν ακούσετε ότι θα επιτεθούμε σε μια εταιρία, να είστε σίγουρος ότι είναι 100% λάθος γιατί όταν κάνουμε κινήσεις, δεν το λέμε, πιστεύουμε στο στοιχείο της έκπληξης».

Εάν οι Ελληνες θέλουν να τοποθετηθούν σε κάποια μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου, πρέπει να είναι πολύ διεξοδικοί στο προσωπικό τους due diligence προτού αγοράσουν. Να μην αγοράζουν με βάση μια φήμη ή μια διαίσθηση, αλλά να κοιτάνε τις λογιστικές καταστάσεις, να ακούν τις τηλεδιασκέψεις και να εξετάζουν πιθανές αναντιστοιχίες μεταξύ των ταμειακών ροών και των κερδών. Σημείωσε πάντως ότι οι τιμές των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι καλές.

ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Print Friendly, PDF & Email
* ,