«Ναι» της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων από 1η Φεβρουαρίου

Την έγκρισή της για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου έδωσε η επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διά ζώσης λειτουργία το σχολείων που παρέμεναν κλειστά όλο αυτό το διάστημα και έτσι η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με αυστηρά μέτρα, ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με τη συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα γυμνασίων και Λυκείων αναμένονται στην απογευματινή τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αμέσως μετά αναμένεται να τεθούν κι άλλα ζητήματα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν περεταίρω αποφάσεις. Συγκεκριμένα, στη σημερινή ατζέντα θα είναι και το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των χιονοδρομικών κέντρων, η μετακίνηση από νομό σε νομό, αλλά και το θέμα της εστίασης.

Όλα δείχνουν πως δύσκολα οι ειδικοί θα ψηφίσουν υπέρ του ανοίγματος των χιονοδρομικών για την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς όπως έχει ειπωθεί από τους περισσότερους το άνοιγμα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σταδιακά.

Σήμερα θα είναι η δεύτερη φορά που τίθεται το θέμα επαναλειτουργίας των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης λέγεται ότι το άνοιγμά τους θα βοηθήσει τους πολίτες να πληρώνουν και εκεί τους λογαριασμούς τους, χωρίς να συνωστίζονται στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και στις τράπεζες.

Παράλληλα η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει με αρμόδιους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το ψάρεμα και το κυνήγι, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να επιτραπούν και πάλι.

Τέλος όσον αφορά την εστίαση, σήμερα αναμένεται να γίνει μία αναφορά για τον συγκεκριμένο κλάδο, χωρίς όμως να υπάρξει καμία ανακοίνωση, καθώς -όπως αναφέρουν μέλη της επιτροπής- η εστίαση αποτελεί την… εστία όλων των κακών για τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.