Ναι ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον τίτλο! ΣΤΕΦΑΝΟΣ – Τιμ 2 – 1

Στο πρώτο σετ ο Τιμ κέρδισε στο ταί μπρέικ με 7-6, αλλά στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε δυο break στο δεύτερο και το πήρε πολύ εύκολα με 6-2.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά, έκανε break προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Τιμ απάντησε κι αυτός με break , ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε το επόμενο για το 3-4, για να απαντήσει ο Έλληνας τενίστας για το 4-4. Νέο προβάδισμα για τον Αυστριακό με 4-5,αλλά η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν καταιγιστική, χωρίς να ανάσα και 5-5. Ξανά προβάδισμα 5-6 για τον Τιμ και απόλυτη ισορροπία στο 6-6.

Στo tie break ο Τσιτσιπάς έκανε δυο mini break προηγήθηκε 4-1, ο Τιμ έκανε το 4-2 και αμέσως το 4-3, αλλά και το 4-4 για break από τον Έλληνα για το 5-4 και 6-4 , 7-4!


Το πρώτο σετ είχε χαρακτηριστικά θρίλερ και κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, δηλαδή στο “τάι μπρέικ”, με τον 26χρονο Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ, ο οποίος έπαιξε με πάθος και οι επιστροφές του στα χτυπήματα του Τσιτσιπά ήταν “φαρμακερές”, φέρνοντας πολλές φορές σε αδιέξοδο τον Έλληνα τενίστα. “Έσπασε” το σερβίς του Τσιτσιπά και κατάφερε να επικρατήσει.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε μονόλογο του Τσιτσιπά. Έσπασε το σερβίς του αντιπάλου από την αρχή δυο φορές, με αποτέλεσμα να τον αγχώσει και να τον οδηγήσει σε λάθη και στο τέλος να επικράτησε με 6-2.

Στο τρίτο σετ, ο Αυστριακός επιχείρησε να ανακτήσει το “μομέντουμ” του αγώνα. Όμως, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σπάσει ξανά το σερβίς του αντιπάλου του και πήρε σαφές προβάδισμα. Προηγήθηκε με 3-2 και το τελευταίο σετ μπήκε στην τελική ευθεία, με το “μομέντουμ” του αγώνα να αλλάζει χέρια, ενω η κούραση άρχισε να φαίνεται σε κάποιες ενέργειες των δυο κορυφαίων τενιστών.

Ο Αυστριακός Τιμ κατόρθωσε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά ισοφαρίζοντας 3-3 τα σετ, ανακτώντας το πλεονέκτημα. Κέρδισε το επόμενο γκέιμ στο οποίο σέρβιρε, με αποτέλεσμα να προηγείται 4-3 και ο Στέφανος πλέον κυνηγούσε, με τη “γραμμή του τερματισμού” να φαίνεται πλέον κοντά… Απόλυτο θρίλερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το κρίσιμο επόμενο γκέιμ, ισοφαρίζοντας το σετ σε 4-4, παρότι ο Τιμ το πάλεψε. Όποιος θα κέρδιζε το επόμενο γκέιμ θα βρισκόταν ένα γκέιμ μακριά από το σετ και τον τίτλο. Το σερβίς βρισκόταν στα χέρια του Αυστριακού.

Κατάφερε να κερδίσει το γκέιμ παίζοντας πολύ ωραίο και επιθετικό τένις και ο Στλεφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε είτε για να μείνει στο παιχνίδι είτε για να χάσει τον τελικό… Τεράστια πίεση, με τους δυο τενίστες να παίζουν ήδη δύο ώρες και 17 λεπτά…

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του να σπάσει το σερβίς. Ισοφάρισε το σετ στο 5-5. Ο Τιμ κατάφερε να κερδίσει το γκέιμ αξιοποιώντας το σερβίς του και προηγήθηκε με 6-5. Ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Κατάφερε να αξιοποιήσει το σερβίς του ξανά και το τρίτο και τελευταίο σετ οδηγήθηκε στο “τάι μπρέικ”. Όπως το πρώτο.

Παρότι ο Τιμ προηγήθηκε 0-1, ο Τσιτσιπάς “το γύρισε” προηγούμενος με 3-1, 4-1. Μείωσε 4-2 ο Τιμ, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο μίνι-μπρέικ! Οι καρδιές όσων παρακολουθούσαν πήγαιναν να “σπάσουν”…

Σερβίρει ο Τσιτσιπάς, παίρνει πίσω και το δεύτερο μίνι-μπρέικ ο Τιμ κάνοντας το 4-3 ανακτώντας το πλεονέκτημα καθώς ήταν σειρά του να σερβίρει! Κατάφερε να ισοφαρίσει στη συνέχεια 4-4! Με απίστευτο μίνι-μπρέικ ο Τσιτσιπάς και σερβίρει!

Αν υπερασπιστεί το σερβίς του έχει μάτς-πόιντ και ένα βήμα από τον τίτλο! Κερδίζει τον πόντο και έχει δυο champions-point! Ένα στα δύο και σερβίρει! Τα κατάφερε! Πρωταθλητής!