Να προσέξουν εκεί στην Ν.Δ το τρίτο το λάθος το… καλό!

Το τρίτο το λάθος το… καλό!

Λάθος 1ο: Φαγωθήκαμε να ανοίξουμε τα σχολεία. 

Την ίδια ώρα η Γερμανία κάνει πίσω και δεν λέει να ανοίξει ξανά τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, στην Μεγάλη Βρετανία συνεχίζουν την καραντίνα και το lockdown και ο βρετανός πρωθυπουργός υπερθεματίζει της απόφασης του να τα κλείσει όλα και, αφού πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο, εγκατέλειψε την θεωρία περί ανοσίας καθώς και ότι η Ιταλία κρατά κλειστά τα σχολεία έως το Σεπτέμβριο. Οι αρχές της Δανίας δήλωσαν ότι ο ρυθμός μετάδοσης αυξήθηκε σημαντικά, αφότου η χώρα άνοιξε τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς προ δυο εβδομάδων.

Λάθος 2ο: Λυσσάξαμε να φέρουμε τουρίστες για να σωθεί η οικονομία μας.

Με ένα δεύτερο κύμα COVID-19 και ένα δεύτερο lockdown όμως θα κλείσουν  οι βιομηχανίες , οι υπηρεσίες, το εμπόριο, ο πρωτογενής τομέας, η εστίαση κλπ -όλα τα υπόλοιπα δηλαδή. Την στιγμή που μέρος της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας αλλά και ο δικός μας εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος αμφισβητεί την εγκυρότητα των τεστ, εμείς εν μέσω πανδημίας θα φέρουμε «πιστοποιημένους τουρίστες» από χώρες που βρίσκονται ακόμη σε lockdown.

Λάθος 3ο: Εκλογές…

Ο πατέρας του πρωθυπουργού μας αντιμετωπίζοντας το ίδιο κόλπο του Αλέξη Τσίπρα, με την απλή αναλογική, που του είχε στήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναγκάστηκε να κατέβει τρεις φορές σε εκλογική αναμέτρηση και να πάρει 48% για να σχηματίσει κυβέρνηση με οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρις στον βουλευτή της ΔΗΑΝΑ κο Κατσίκη.
  • Αυτό στοιχειώνει την παράταξη και τον αρχηγό της ΝΔ και το γεγονός ότι μετράνε και ξαναμετράνε τους ψήφους και βλέπουν ότι τους βγαίνει…  κάνει τα πράγματα ακόμη πιο πιεστικά γι αυτούς. Η διαφορά με το 1989 είναι ότι η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η χώρα βρίσκεται στην περιδίνηση του COVID-19.

Ας μην ξεχνάνε αυτοί που θα πάρουν αυτή την απόφαση ότι:

• Η Νέα Δημοκρατία έχει γράψει πολύ χαμηλά ποσοστά  σε εκλογικές αναμετρήσεις της προηγούμενης δεκαετίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν έχει πια την συμπαγή εκλογική βάση που είχε κάποτε
• Οτι το μεγάλο ποσοστό που πήρε στις τελευταίες εκλογές ήταν μια καθαρή εντολή για διακυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα δοκιμάζεται από τον ελληνικό λαό καθώς δεν είναι κάποιος που μας έχει κυβερνήσει για δεκαετίες είτε ως πρωθυπουργός είτε ως υπουργός- τελευταία κέρδισε την προσοχή του ελληνικού λαού ο όποιος του έδωσε μια ευκαιρία για να μας κυβερνήσει, όχι για να κάνει εκλογές σε έναν χρόνο.
• Πως θα μας βάλουν να τρέχουμε από εδώ και από εκεί την στιγμή που ακόμη δεν έχουμε βγει από τα σπίτια μας στα οποία ήμασταν κλεισμένοι για να προστατέψουμε την υγεία μας;
  • Οι εκλογές είναι πάντα εκλογές και αν θυμόμαστε πριν από πέντε χρόνια το δημοψήφισμα για να παραμείνουμε στην ΕΕ έβγαλε 61,3% ΟΧΙ…
  • Και τον Aλέξη Tσίπρα ο πρόεδρος Obama όταν τον σύστησε στην σύζυγο του τον ανέφερε ως «the man who wins elections in Greece»
Γεώργιος Βαθυστόχαστος