Ν. Βούτσης: «Τα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον δανεισμό τους»

Το θέμα της διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων ως θέμα δημοκρατίας αλλά και συμμετοχής στην ανάκαμψη της οικονομίας έθεσε σε παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επανάφερε στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα του δανεισμού των κομμάτων, τονίζοντας πως είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα η ρύθμιση και η διευθέτηση της αποπληρωμής των χρεών των κομμάτων του Κοινοβουλίου που έχει ανακύψει, και μάλιστα μέσα σε συνθήκες κρίσης. «Δεν θα υποκαταστήσω τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που ήθελε να θέσει το ζήτημα αυτό και δεν ήρθε για να απαντήσει ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή, στην ανάπτυξη αυτής της ερώτησης. Θα επισημάνω, βεβαίως, ότι ήταν λάθος και πρόκληση ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κοινολογήσει, να δημοσιοποιήσει αυτό το κορυφαίο ζήτημα γιατί αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια» σημείωσε ο κ. Βούτσης.

«Καλώ, όμως, όλα τα κόμματα, και βεβαίως και το κυβερνών κόμμα, να φέρουν στην Ολομέλεια και να υπερψηφίσουμε όλοι/ες μαζί την πρόταση νόμου που κατετέθη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή και άλλες προτάσεις ή προσεγγίσεις εάν υπάρχουν από τα άλλα κόμματα, έτσι ώστε διαφανώς και βλέποντας προς το μέλλον να γνωρίζει η κοινωνία που τώρα υφίσταται ό,τι υφίσταται -και όχι μόνο από τον πτωχευτικό αλλά και από τις δύο κρίσεις που έχουν οδηγήσει σε πολλαπλές φτωχοποιήσεις- το πώς τα πολιτικά κόμματα και δη τα κυβερνητικά χειρίζονται, διαχειρίζονται ή δεν χειρίζονται και υπονομεύουν τη γενικότερη εθνική προσπάθεια πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της οικονομίας μέσω των απλήρωτων δανείων» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.