Ν. Παπαθανάσης για καταστήματα: «Ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή»

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και λιανεμπόριο, όταν ανοίξουν, περιέγραψε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα αυτών των επιχειρήσεων αλλά και εκκλησιών αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ωστόσο ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα και πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι, όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσει να ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στις «πράσινες» περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης τα μέτρα είναι έτοιμα και, μόλις οι επιστήμονες δώσουν την έγκρισή τους, ο πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τέλος, πρόσθεσε ότι κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.