Ν. Νικολόπουλος: Γιατί ο Χρ. Σπίρτζης προστατεύει όσους στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ εξυπηρετούν τα συμφέροντα των “εθνικών εργολάβων”, σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος;

Καταθέτοντας νέα Ερώτησης & Α.Κ.Ε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά έξι(6) φορές(!!!) καταγγείλαμε με ισάριθμες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις προς τον κ. Σπίρτζη , ότι  « μπορεί κάποιοι να λειτουργούν ως εγκάθετοι των “εθνικών εργολάβων” στην ΕΡΓΟΣΕ και κάνοντας τα στραβά μάτια στην υποβολή μελετών της σύμβ. 717/2014 προσπαθούν απεγνωσμένα να τους καταστήσουν  αποκλειστικούς εργολάβους έργων σηματοδότησης, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος  και της ασφάλειας του σιδηροδρόμου, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο».

«Σε κάθε μια από τις έξι(6) προηγούμενες Ερωτήσεις μας & Α.Κ.Ε.», συνέχισε  ο κ. Νικολόπουλος, «προσθέταμε στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο και ένα νέο επεισόδιο, που επιβεβαίωνε τις προηγούμενες καταγγελίες μας. Οι εγκάθετοι των “εθνικών εργολάβων” στην ΕΡΓΟΣΕ, μέσω μιας προφανούς και σκανδαλώδους μεθόδευσης,  στην οποία έβαλε το χεράκι του με Απόφασή του και ο κ. Σπίρτζης,, ανέθεσε τελικά παράνομα στα πλαίσια της σύμβασης 751/2015, που εκτελούν οι “εθνικοί εργολάβοι”,   την εγκατάσταση ενός προσωρινού  συστήματος κυκλοφοριακής εξασφάλισης συρμών στο τμήμα ΣΣ Αθηνών-ΣΣ ΑΙΡ, το οποίο θα αποξηλωθεί κατά την επικείμενη μελλοντική ολοκλήρωση, με την εργολαβία με Α.Δ. 730, του υφισταμένου συστήματος σηματοδότησης, σπαταλώντας οικονομικούς πόρους και ζημιώνοντας με εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. Για να γίνει αυτό δυνατό «φαγώθηκε» ο Διευθυντής Έργων της ΕΡΓΟΣΕ, που αντιδρούσε στην ανάθεση αυτή και στη χορήγηση «βεβαίωσης εμπειρίας» σηματοδότησης, μέσω της σύμβασης 717/2014, που ήταν το διαβατήριο για την παραπάνω ανάθεση. Έφτασαν στο σημείο, να καθυστερήσουν εσκεμμένα την προκήρυξη της εργολαβίας με Α.Δ. 730, που όφειλε η ΕΡΓΟΣΕ να δημοπρατήσει παράλληλα με την εργολαβία 751/15 και δεν το έκανε, μέχρι να βρεθούν πρόθυμοι, που θα χορηγούσαν την εν λόγω  «βεβαίωση εμπειρίας».

Και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέληξε στις δηλώσεις του ως εξής: «Τα παραπάνω, κύριε Σπίρτζη, συνιστούν «κακουργηματική απιστία», όπως αυτή, για την οποία παραπέμφθηκαν με το υπ’ αρ. 412/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών  σε δίκη στις 21/9/2018 ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Δ.Σ. του ΟΣΕ, που ανέθεσαν την αμαρτωλή σύμβαση 994/2005, καθώς και η Επιτροπή του διαγωνισμού, που εισηγήθηκε την ανάθεση στη μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά, και οι εκπρόσωποι των «εθνικών εργολάβων», που υπέγραψαν τη σύμβαση. Οι μόνοι που τη γλύτωσαν είναι οι τότε Πολιτικοί Προϊστάμενοι του ΟΣΕ, λόγω του επαίσχυντου νόμου «περί ευθύνης υπουργών». Αλλά αυτό έχω την άποψη, ότι δεν πρόκειται εκ των πραγμάτων για το παραπάνω σκάνδαλο να συμβεί και με σας, κύριε υπουργέ, γι αυτό, έστω και την τελευταία στιγμή, πρέπει να επέμβετε, για να ακυρωθούν οι παράνομες πράξεις της ΕΡΓΟΣΕ και να μη ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο».