Ν. Ηλιόπουλος: «Βαριές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη»

Βαριές πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις για το «ποιος έδωσε την εντολή διορισμού του», «ποιος έδωσε την εντολή συγκάλυψης» και «γιατί από τις 6/2 που υπήρξαν επώνυμες φρικιαστικές καταγγελίες δεν πήγαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη». Επίσης, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πει «πως θα προχωρήσει γρήγορα η έρευνα για το σύνολο των ερωτημάτων που αφορούν στο παρελθόν του κ. Λιγνάδη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε εκ νέου: «Οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κυρίας Μενδώνη με τον κ. Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση… Δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη τον έκανε να πιστεύει ότι θα αποσιωπηθεί και αυτή η υπόθεση».

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Στις 6/2, όταν είχαμε την επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., η κυρία Μενδώνη δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη αλλά επέλεξε να δεχθεί την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, μιλώντας για “φήμες” και “τοξικό κλίμα”. Στις 15/2 η φωνή του πρωθυπουργού, ο κ. Ταραντίλης, μας είπε ότι η παραίτηση προέκυψε για δήθεν προσωπικούς λόγους». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυρία Μενδώνη τελικά άλλαξε στάση και μίλησε περί “εξαπάτησης” μόνο όταν έμαθε για τις μηνύσεις για μη παραγεγραμμένα εγκλήματα». «Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον κ. Λιγνάδη; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης παρών σε συζήτηση μαζί του; Κι από πού κι ως πού η υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει καθήκοντα ντεντέκτιβ και ανακριτή;» αναρωτήθηκε. Επιπλέον, επεσήμανε ότι «τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα τόσο με βάση όσα είπε ο κ. Σκέρτσος -ότι δηλαδή ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Λιγνάδη και δεν παραιτήθηκε μόνος του- και με βάση το ότι έχουν περάσει 15 ημέρες που ο κατηγορούμενος είχε χρόνο να κινηθεί». Όπως σχολίασε, αυτό δυσκολεύει την έρευνα και «μετά από όλα αυτά η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη δεν είναι αρκετή, αλλά η μη παραίτησή της είναι εξοργιστική». Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η υπουργός Πολιτισμού «δεν μπορεί να σταθεί στον χώρο, όλοι ζητούν την παραίτησή της και αντί να παραιτηθεί η κυρία Μενδώνη, η κυβέρνηση ανοίγει θέματα πολιτικών φρονημάτων, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες που αντιδρούν είναι αριστεροί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Όλοι κρινόμαστε από το αν βοηθάμε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι αυτοί ή οι φωνές τους να ξαναπάνε στο σκοτάδι… Οι πραγματικά εξαπατημένοι είναι ακριβώς οι άνθρωποι του πολιτισμού και η ίδια η Δημοκρατία μας. Χρωστάμε τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έκαναν το βήμα να σπάσουν τη σιωπή».

Ακόμη, κατέθεσε ξανά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε «να ενισχυθούν οι δομές προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, οι δομές ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων της βίας και ακόμη να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., που στο παρελθόν υποτίμησε τέτοιες περιπτώσεις». «Πρέπει ακόμη να ψηφιστεί ένα συνολικό πλαίσιο για την κακοποίηση στους εργασιακούς χώρους, μα δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά την κυβέρνηση ότι θα το κάνει, γιατί έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.