Ν. Ηλιόπουλος: «Συνειδητά ψέματα όσα λέει η ΝΔ για τον ποινικό κώδικα»

«Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες ώρες, να μιλά για ευνοϊκή μεταχείριση των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, προτού καν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβολής των ποινών» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Είναι σαν να υπάρχει ένα άγχος από τη Νέα Δημοκρατία να πέσουν στα μαλακά» πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι η άποψη που εκφέρεται από το κυβερνών κόμμα πως ο ποινικός κώδικας, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλάσσει δήθεν ευνοϊκότερη μεταχείριση για τους χρυσαυγίτες «αποτελεί συνειδητό ψέμα»: «Παρόμοιο με το εξίσου συνειδητό ψέμα που έλεγε η Νέα Δημοκρατία, ότι δήθεν η Αριστερά συναντήθηκε με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες των αγανακτισμένων».

Όσα λέγονται για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών είναι ψέματα,«διότι το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ότι ένας πολίτης μπορεί να στερηθεί τα εκλογικά του δικαιώματα μόνο όταν έχει καταδικαστεί από αμετάκλητη δικαστική απόφαση» τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος. «Η χθεσινή απόφαση δεν ήταν τέτοια, οπότε η Νέα Δημοκρατία ψεύδεται… Ούτε με βάση τον παλιό ποινικό κώδικα, ούτε με βάση τον νέο, η χθεσινή απόφαση θα συνεπαγόταν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των χρυσαυγιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή πρακτική, ώστε το ζήτημα της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων να ρυθμίζεται πλέον από την εκλογική νομοθεσία» πρόσθεσε. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε ότι η πρόταση ρύθμισης που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή «αφορά την αυστηροποίηση της διαδικασίας ανακήρυξης πολιτικών κομμάτων που γίνεται στον Άρειο Πάγο και την εισαγωγή μιας σειράς από κωλύματα εκλογιμότητας -όλα αυτά με βάση την ιστορική χθεσινή απόφαση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

«Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή μέρα ήταν μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία και αυτό τίποτα δεν μπορεί να το κοντύνει. Τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία απλά φανερώνουν ένα μικροπολιτικό άγχος να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να παλέψει για να φτιαχτεί ένα δημοκρατικό τείχος απομόνωσης των λογικών της Χρυσής Αυγής μέσα στο πολιτικό σύστημα και την κοινωνία» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.