Ν. Ηλιόπουλος: «Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας;»

«Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας; Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι υποδύεται τον αρχηγό της ΝΔ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει επίσης: «Είναι κατανοητός οεσωκομματικός εκνευρισμός της ΝΔ, αλλά δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα».

 

Είχε προηγηθεί απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με αφορμή τη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε στονΚωνσταντίνο Μπογδάνο για τις αντικομμουνιστικές αναφορές του, που οδήγησαν στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επέλεξε ως υπουργό Εξωτερικών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως η  προσήλωσή του «στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών:

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός:Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και ΕπενδύσεωνΆδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη, τόνισε: «Δεν μ’ αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλον».