Ν. Ηλιόπουλος: «Οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη»

«Οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη, γιατί η ακρίβεια που βιώνουμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η συζήτηση για την ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ξεκίνησε στην Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ήδη από τον Οκτώβριο, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα ήταν προτεινόμενο μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Αν εφαρμοζόταν στη χώρα μας για ένα έτος θα κόστιζε 1,5 δισ., μια δαπάνη απόλυτα εφικτή στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες».

Τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες και αποτελούν κοινωνική ανάγκη, εξήγησε: «Ενα τεράστιο μέρος του προβλήματος, πολλαπλασιαστής της κρίσης, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική Μητσοτάκη. Είναι η πολιτική που διατηρεί στα ίδια επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, είναι η πολιτική που αρνείται να πάρει μέτρα για τη μείωση στο ρεύμα, όπως πήραν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πέμπτη χειρότερη χώρα στην Ε.Ε. στις συλλογικές συμβάσεις είναι πολιτική επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστεύει σε μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας, κάτι που το ζούμε και στον τουρισμό. Γιατί ξαφνικά φέτος λείπουν 50.000 εργατικά χέρια από τον τουρισμό; Γιατί μέσα στον πρώτο μήνα που άνοιξε η σεζόν παραιτήθηκαν 5.000 άνθρωποι; Γιατί στον τουρισμό έχουν φτιάξει “Μανωλάδες”» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Όταν στον τουρισμό έχεις φτιάξει “Μανωλάδες”, κάποια στιγμή ο νέος κόσμος που έβγαζε τη σεζόν, δεν θα πάει να το κάνει».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει χαραμάδες στην κεντρική του επιδίωξη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας γιατί, έτσι όπως τα έχουν κάνει, φοβούνται τον χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνουν και φοβούνται, γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο κόσμος θα δώσει την απάντηση».