Ν. Ηλιόπουλος: «Η ύφεση φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης»

«Οι πολιτικές που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση είναι βγαλμένες από τη χρονοκάψουλα των μνημονίων. Είναι συνταγές όχι μόνο κοινωνικά άδικες αλλά, όπως αποδείχθηκαν, και οικονομικά αναποτελεσματικές. Η μείωση του κατώτατου μισθού και η θεσμοθέτηση του υποκατώτατου, όταν εφαρμόστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία και η ύφεση» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε: «Ήταν αυτές οι πολιτικές σε συνδυασμό με την έκρηξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων που οδήγησαν στη φυγή των νέων ανθρώπων από τη χώρα την περίοδο των μνημονίων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Επέκρινε τη ΝΔ ότι ρίχνει την πολιτική αντιπαράθεση «στο επίπεδο του βούρκου και της λάσπης, επειδή είναι πιεσμένη», σημείωσε ότι «η χώρα καταγράφει πλέον ύφεση της τάξης του 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του έτους» και ότι «είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης», σχολιάζοντας: «Το αφήγημα περί απότομης ανάπτυξης το 2021 έχει καταρρεύσει». Επιπλέον τόνισε ότι σε αντίθεση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ανάπτυξη 4,5% την επόμενη χρονιά, ο ΟΟΣΑ κάνει λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,9% και δήλωσε: «Ο κ. Σταϊκούρας δεν έχει καταφέρει να πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη τον τελευταίο χρόνο».

«Η ύφεση φέρει βέβαια τη σφραγίδα της κυβέρνησης… Όταν επιλέγεις να μην προχωρήσεις έγκαιρα στις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες, όταν επιδοτείς την ανεργία και όχι την απασχόληση και έχεις μετατρέψει μία χώρα σε χώρα των 534 ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι πυροδοτείς την ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πανδημία, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας έναν μαύρο Νοέμβρη», επισημαίνοντας: «Στα τέλη Οκτωβρίου η χώρα είχε 135 ανθρώπους διασωληνωμένους και 625 απώλειες από τον ιό, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε 600 διασωληνωμένους και έχουμε ξεπεράσει τις 3.000 απώλειες». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε αυτές τις συνθήκες «επιμένει να μην ενισχύει το ΕΣΥ, να μην προχωρά σε πραγματικές επιτάξεις των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, να μην κάνει μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό».

Αναφερθείς στα χθεσινά γεγονότα κατά την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση μετατρέπει μια υγειονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας», τονίζοντας ότι «το να μετατρέπεις μια ολόκληρη περιοχή σε “κατεχόμενη ζώνη” και να εμποδίζεις τους πολίτες ακόμα και ατομικά να προσέλθουν στον τόπο που έγινε η δολοφονία για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο, δεν έχει καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας. Όπως και το να προσάγεις χωρίς λόγο τους συνηγόρους υπεράσπισης των θυμάτων της Χρυσής Αυγής». Υπογράμμισε δε: «Η εικόνα του άνδρα των ΜΑΤ να καταστρέφει την ανθοδέσμη που έχει τοποθετηθεί στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι εικόνα βεβήλωσης μνήμης νεκρού… Δεν γίνεται να τα ανεχόμαστε όλα αυτά και δεν θα μείνουν αναπάντητα».