Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει απλήρωτα δεκάωρα και μείωση μισθών»

«Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να σχεδιάζει και να σκέφτεται εκλογές, όσο βλέπει τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής της και την αδυναμία της να προσφέρει οποιοδήποτε θετικό αφήγημα στην κοινωνία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στο κανάλι Open.

Αναφερθείς στο κεντρικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση η ΝΔ το επόμενο διάστημα, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διαλύει το οκτάωρο. «Ο κόσμος θα δουλεύει απλήρωτα δεκάωρα για έξι μήνες σερί, θα εργάζεται με ατομική σύμβαση εργασίας, κάτι το οποίο σημαίνει και μειωμένους μισθούς αλλά και διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στους εργαζόμενους… Με βάση τα τελευταία στοιχεία 4 στους 10 εργαζόμενους δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Στη μάχη αυτή όμως η κυβέρνηση δεν θα βρει μόνο εμάς απέναντι αλλά το σύνολο της κοινωνίας» διεμήνυσε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Την ίδια στιγμή, η ΝΔ περιμένει πώς και πώς να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα που έχει περάσει. Έναν πτωχευτικό που το σύνολο του κόσμου της αγοράς, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι δικηγορικοί σύλλογοι, στέκεται απέναντι» σημείωσε, ενώ υπενθύμισε: «Η κυβέρνηση έχει περάσει νόμο με βάση τον οποίο φέτος θα μπουν στο πανεπιστήμιο 24.000 λιγότερα παιδιά απ’ ό,τι πέρσι».

«Και ενώ εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ δεν φρόντισε να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα έχουμε 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρσι» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ΜΕΘ στην Αττική και καθημερινά έχουμε 70 και 80 ανθρώπους πρόχειρα διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ».

Αναφερθείς στην ανεπάρκεια των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, επισήμανε: «Η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη για το 2020… Στις συνθήκες αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά την πρότασή του για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θεωρούμε μία πρόταση-κλειδί για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Μιλάμε για ένα χρέος, ένα πολύ μεγάλο μέρος του οποίου δημιουργήθηκε σε συνθήκες πανδημίας, οπότε χρειάζεται να διαγραφεί ένα σημαντικό μέρος του και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε δόσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την τροπολογία που φέρνει η Ν.Δ. στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων τόνισε: «Καταρχάς, δεν αποτελεί κάτι καινούριο, ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξει τον σχετικό νόμο σε συνάντησή του με ομογενείς στις 22 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, ο κ. Βορίδης αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με τον νόμο που ψήφισε ένα χρόνο πριν… Και ο βασικός λόγος για αυτό είναι η πίεση που δέχεται στο δικό της ακροατήριο στην ομογένεια, κυρίως για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες προεκλογικές απάτες που έχουμε ζήσει σε αυτήν τη χώρα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από εκεί που χωρίς ντροπή δήλωνε στη Βουλή ότι η τότε κυβέρνηση αντάλλαξε τη συμφωνία αυτή με τη μη περικοπή των συντάξεων, σήμερα να σέβεται, να τιμά και να εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η υπόθεση αυτή που αποτελεί μεγάλο αγκάθι και για το εσωτερικό της ΝΔ και για τη σχέση της με την ομογένεια, είναι αυτό που οδηγεί τον κ. Βορίδη σήμερα σε έναν αντιπερισπασμό».

«Από την πλευρά μας, επιμένουμε ότι σε συνθήκες πανδημίας δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε εκλογές» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, ως αξιωματική αντιπολίτευση είμαστε εδώ με το πρόγραμμά μας και τις θέσεις μας και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».