Ν. Ηλιόπουλος: «Απολογούμενος αύριο στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης»

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο στη Βουλή απολογούμενος και δεν θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όπως το να στραφεί η συζήτηση στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους βγήκαν μπροστά να μιλήσουν για όσα υπέστησαν και να μοιραστούν τον εφιάλτη τους μαζί μας και ότι το κρίσιμο είναι πώς ενδυναμώνεται η φωνή αυτών των ανθρώπων, πώς δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αυτό είναι που δεν έκανε στην υπόθεση Λιγνάδη» και ειδικότερα ανέφερε ότι από τις 6/2 που υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αντιθέτως για μέρες μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα, ενώ ο πρωθυπουργός -διά του κυβερνητικού εκπροσώπου- δήλωσε στις 15/2 ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έστελνε σήμα διερεύνησης των καταγγελιών, έστελνε ξεκάθαρο σήμα συγκάλυψης, για να σχολιάσει: «Όλα αυτά, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμο είναι για τις διωκτικές Αρχές, όταν μιλάμε για τέτοιας μορφής εγκλήματα, να δράσουν γρήγορα και να διεξάγουν έρευνα σε προσωπικό υλικό -για παράδειγμα- του κατηγορούμενου. Πρόσθεσε ότι η στάση κυβέρνησης και Μενδώνη «άλλαξε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι εναντίον του κ. Λιγνάδη υπήρχε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα» και πως έτσι «σήμερα βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν σε απίστευτες αντιφάσεις, με τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι οι ίδιοι ζήτησαν από τον κ. Λιγνάδη να παραιτηθεί στις 6/2, πράγμα που σημαίνει ότι τόσες μέρες η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μάς έλεγαν ψέματα».

Όσον αφορά την υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλέξει ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα -για να υπερασπιστεί τον πελάτη του- να εκφέρει κακοποιητικό λόγο εναντίον των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες, μιλώντας για “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους”».