Ν. Ηλιόπουλος: «Άμεση ανάγκη για μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης»

Άμεση ανάγκη χαρακτηρίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των απαραίτητων μέτρων προστασίας στους εργασιακούς χώρους, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε επιχείρηση στην Πέλλα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «επικίνδυνη πολιτική».

«Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την καταγραφή 191 κρουσμάτων σε κονσερβοποιία στη Βόρεια Ελλάδα. Χθες ανακοινώθηκαν 114 νέα κρούσματα επίσης σε εργασιακό χώρο» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει: «Ο κ. Βρούτσης ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει στοιχεία για τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας στο τομέα της Υγείας και Ασφάλειας».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει: «Η κυβέρνηση που έκανε νόμο την απλήρωτη εργασία, συνειδητά επιλέγει να αφήσει χωρίς κανένα έλεγχο τους εργασιακούς χώρους… Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων».

«Αποτελεί καθολικό κοινωνικό αίτημα και άμεση ανάγκη η ασφάλεια στην εργασία. Με την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.