Ν. Hλιόπουλος: «Είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων»

«Με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο νοσοκομείων αντί για μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης όσων πλήττονται» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

  • Στο φόντο της εξέλιξης ενός νέου πανδημικού κύματος σημείωσε: «Αυτό που εδώ και τώρα πρέπει να γίνει είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χρειάζεται η ενίσχυση ειδικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει γρηγορότερα και ο εμβολιασμός».
  • Παράλληλα, επεσήμανε ότι έιναι άμεση ανάγκη να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε ένα σχήμα 120 δόσεων: «Μόνο έτσι θα αποφύγουμε ένα νέο κύμα λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας».

«Όλα αυτά έρχονται σε απόλυτη σύγκρουση με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα λεηλασίας της κοινωνίας, το οποίο εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε: «Ένα πρόγραμμα που “κόβει” 25.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο, που φέρνει τα απλήρωτα 10ωρα και τις ατομικές συμβάσεις, που ετοιμάζεται να τζογάρει εισφορές και συντάξεις σε ένα πλαίσιο επενδυτικού ρίσκου».

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλούσε και καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας ότι είναι συλλογική προσπάθεια η οικοδόμηση του τείχους προστασίας της κοινωνίας.

  • «Αυτό όμως δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία της στον στόχο που δημόσια είχε διακηρύξει ότι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 70% των πολιτών, ενώ έχει εμβολιαστεί περίπου το 41%… Για αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση θα αναλάβει κάποια ευθύνη; Ή ζούμε στη χώρα που υπάρχουν 11 εκατ. ατομικές ευθύνες, αλλά αυτοί που δεν ευθύνονται ποτέ είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης;» αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή οι υγειονομικοί, τόνισε: «Είναι ένα μέτρο που πρέπει να προχωρήσει, με πολύ μεγάλη προσοχή όμως και με ένα εξισορροπημένο σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων, ώστε να μη φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

  • Επισήμανε ακόμα ότι είναι καλό η Ν.Δ. να είναι πιο μετρημένη όταν μιλά για συνωμοσιολογία, αφού -όπως είπε- εκείνη πρώτα εκμεταλλεύτηκε κάθε συνωμοσιολογικό και ανορθολογικό αφήγημα την περίοδο που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, με τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετεί τέτοια αφηγήματα μέσα στη Βουλή και το κόμμα του να διαδηλώνει στο πλάι νεοναζί, ακροδεξιών και συνωμοσιολόγων.

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητεί εκλογές, ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε: «Από την πλευρά μας, ποτέ δεν ζητήσαμε εκλογές εν μέσω πανδημίας, γιατί σε αυτή την περίοδο που διανύουμε, στόχος μας είναι να νικήσει η ζωή -και στο υγειονομικό πεδίο και στο πεδίο της οικονομίας.

  • Ωστόσο, με εφόδιο το πρόγραμμά μας, είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να διεκδικήσουμε μία νέα αρχή για τη χώρα σε προοδευτική κατεύθυνση… Και είμαστε έτοιμοι όχι απλά να δώσουμε μια τέτοια μάχη αλλά και να την κερδίσουμε».