Ν. Ανδρουλάκης: «Θα δώσουμε αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών»

Στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκολα Σμιτ, οι οποίοι κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος να μην αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί. Παράλληλα, ανέφερε ότι όταν έφτασε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στη Βουλή το πόρισμα που, όπως είπε, απέδιδε ευθύνες στον πρώην υπουργό Κ. Καραμανλή για την υπόθεση της σύμβασης 717, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατέθεσε πρόταση για προανακριτική επιτροπή, την οποία καταψήφισε η ΝΔ.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο όταν προκύψουν νέα στοιχεία από την Εισαγγελία της Λάρισας. Έχουμε χρέος να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους για διαφάνεια και δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σμιτ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξουν διαφάνεια και ταχύτητα στη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Αργότερα οι κύριοι Ανδρουλάκης και Σμιτ θα έχουν συνάντηση με τον Δ. Κουρέτα στο κτίριο της Περιφέρειας, ενώ στις 7.30 το απόγευμα είναι η προγραμματισμένη η ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.