Ν. Ανδρουλάκης: «Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα να στηρίξει το ΕΣΥ»

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται καθημερινά, με την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα μάθαμε από τους γιατρούς του Αγία Σοφία, ότι από τον νέο μήνα, από τις αρχές Ιουνίου, διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία». Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το μεσημέρι από κεντρικό δρόμο της πόλης των Τρικάλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία. «Γιατί λείπει μόνιμο προσωπικό, λείπουν αναισθησιολόγοι» εξήγησε και προσέθεσε:

«Όλα αυτά δείχνουν ότι οι λίστες των χειρουργείων αντί να μειώνονται αυξάνονται. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους Έλληνες. Αυτή ακριβώς είναι και η κεντρική μας διαφορά. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ, το ΠΑΣΟΚ θέλει να το αναγεννήσει. Γιατί για εμάς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους. Και πρέπει να προσφέρεται απλόχερα από το κράτος. Γιατί σε άλλη περίπτωση θα αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης, οι πιο ευάλωτοι Έλληνες, οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα δυστυχώς, δεν θα έχουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν».

Για αυτό, λοιπόν, στις 9 Ιουνίου, σημείωσε, χρειάζεται μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που υποτιμά, υποβαθμίζει και απαξιώνει καθημερινά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της δημοκρατικής παράταξης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε αυτά που συμβαίνουν -όπως είπε- στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν δέχεται να έρθει σε ντιμπέιτ, πρέπει να μας δώσει καθαρές απαντήσεις, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε υπό ευρωπαϊκή εποπτεία τον ΟΠΕΚΕΠΕ; Γιατί θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη να μοιράσει τα χρήματα των αποζημιώσεων; Και επίσης, να μας εξηγήσει τις καταγγελίες για διαφθορά του προέδρου του οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος παραιτήθηκε» ανέφερε και τόνισε:

«Για εμάς, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να γίνει μια ναυαρχίδα σχεδιασμού της ανταγωνιστικότητας και του πρωτογενούς τομέα σε όλη την Ελλάδα. Ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τη μεταποίηση μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιφέρειας ώστε να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, να παράξουν πλούτο και, βέβαια, να υπάρξει ενίσχυση των εξαγωγών.

Άρα, μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Αυτά ακριβώς τα δύσκολα ερωτήματα θέλει να αποφύγει ο πρωθυπουργός. Για αυτό δεν έρχεται σε ένα ντιμπέιτ για ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».