Ν. Αναστασιάδης για ψευδοκράτος: «Το θράσος δεν έχει όρια»

Τις αντιδράσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αναφορικά με την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) επέκρινε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: «Θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό στις αξιώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και σε όσα υπαγορεύουν οι διεθνείς κανόνες και συνεπώς εκφράζω την ικανοποίησή μου».

Αναφορικά δε με τις αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε: «Μια ζωή όχι μόνο απλώς αντιδρούν, αλλά ενεργούν ενάντια στους κανόνες διεθνούς δικαίου. Συνεπώς δεν με ξενίζει η συμπεριφορά τους, αν αναλογιστείτε και μόνο ότι κατά παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών αξιώνουν την αλλαγή βάσης, παρά τα όσα σε επίπεδο Κορυφής είχαν συμφωνηθεί, παρά τη σωρεία ψηφισμάτων, παρά τις καταδίκες από πλευράς ΕΔΑΔ. Το θράσος δεν έχει όρια».