ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξέφυγε για τα καλά, η απόσταση που την χωρίζει από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις

Ξέφυγε πλέον για τα καλά η απόσταση που χωρίζει την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις

  • Απλά, δείτε τον σχετικό πίνακα…

Και να σημειώσουμε ότι η απόσταση στους χρηματοοικονομικούς δείκτες είναι απείρως μεγαλύτερη, τεράστια η απόσταση σε p/e, netdebt/ebitda, δείκτη δανειακής μόχλευσης, ev/ebitda!! H μέρα με το μαύρο σκοτάδι….

Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση του ομίλου Mytilineos, η ανάπτυξή του στο φυσικό αέριο και την ενέργεια, και κυρίως τα νέα projects  στον τομέα βιώσιμης ανάπτυξης, αποτελούν την καλύτερη ασπίδα προστασίας για τον όμιλο και ταυτόχρονα βάζουν τις βάσεις για ισχυρή κερδοφορία και τα επόμενα χρόνια.

Αλλωστε, είναι χαρακτηριστική η αισιοδοξία του προέδρου του Ομίλου Ευάγγελου Μυτιληναίου ο οποίος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου στους αναλυτές  είχε τονίσει πως δεύτερο εξάμηνο θα είναι καλύτερο από το πρώτο, λόγω των νέων έργων που είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει, ενισχύοντας της συνεισφορά των τομέων Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES)  και του τομέα Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).

Στρατηγική του ομίλου, είναι η αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου εντός του 2020 με την ανάληψη νέων έργων και επενδύσεων σε στοχευμένες αγορές και την εστίαση στην έγκαιρη εκτέλεση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Επίσης και ο και ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου σύμφωνα με την εταιρεία ενισχύεται στο β εξάμηνο λόγω της διείσδυσης του Lng, της εξασφάλισης ανταγωνιστικών τιμών φυσικού αερίου από τη συνεργασία με την Gazpromexport και την αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στην ελληνική αγορά και τις  εξαγωγές.

Η MYTILINEOS είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 MW θερμικών έργων στην Ελλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο, χωροθετημένες στο νότιο σύστημα της χώρας, και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα) άνω των 130 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η MYTILINEOS διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού, ενώ υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

Η δυνατότητα της εταιρείας για προμήθεια ΦΑ σε ανταγωνιστικές τιμές για αέριο αγωγού και φορτίων ΥΦΑ σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό απόδοσης, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας των μονάδων της Εταιρείας (δύο σταθμοί συνδυασμένου κύκλου και ένας σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας υψηλής αποδοτικότητας), οδήγησαν η παραγωγή των μονάδων να ανέλθει στις 2,55 TWh. Η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει το 10,4% της συνολικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο σύστημα και το 31,2% της παραγωγής από μονάδες φυσικού αεριού.

Υπο κατασκευή βρίσκεται και η νέας υπερσύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου η οποία κατασκευάζεται με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», σημείωσε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός βάζοντας το θεμέλιο λίθο και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες και την βιομηχανία να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και να επενδύσουν στην χώρα μας.