Μυστήριο γύρω από τον θάνατο υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο

A man takes a photo of the Russian embassy in Berlin, Germany, Tuesday, March 27, 2018. Germany will expelling four Russian diplomats in response to the recent nerve agent attack on a former Russian military intelligence officer and his daughter in Britain. (AP Photo/Markus Schreiber)

Νεκρός βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας Ρώσος διπλωμάτης έξω από την πρεσβεία της χώρας στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του περιστατικού.

Όπως περιγράφει το περιοδικό «Spiegel», η αστυνομία εντόπισε το πτώμα στις 7.20 το πρωί. Ο άνδρας φέρεται να έπεσε από τον τελευταίο όροφο της πρεσβείας. Σύμφωνα με επίσημη λίστα διπλωματών που επικαλείται το γερμανικό μέσο, ο 35χρονος εκτελούσε καθήκοντα αναπληρωτή γραμματέα της πρεσβείας στο Βερολίνο από το καλοκαίρι του 2019.

Η ρωσική πρεσβεία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει νεκροψία του πτώματος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel», ενώ κύκλοι της πρεσβείας υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες της πτώσης του 35χρονου και τα αίτια του θανάτου είναι άγνωστα. Δεδομένου ότι ο νεκρός έχει διπλωματική ιδιότητα, ο εισαγγελέας δεν μπόρεσε να διεξαγάγει έρευνα για τον θάνατό του. Όταν ρωτήθηκε σχετικά η ρωσική πρεσβεία, έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα» που δεν σχολιάστηκε για «λόγους δεοντολογίας».