Μυρίζει εκλογές η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για τα καταστήματα – Η άτυπη συμφωνία κυβέρνησης – Μεγάλου

Ολο και πιο κοντά έρχεται το σενάριο να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση στα τέλη Αυγούστου και η ανακοίνωση των εκλογων θα γίνει από το βήμα της ΔΕΘ  όπου θα αρχίσει και επίσημα  η προεκλογική περίοδος.
Αυτό το σενάριο έρχεται να ενισχύσει η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να μην κλείσει προς το παρόν κάποιο κατάστημα στην επαρχία όπως αρχικά είχε ανακοινώσει αλλά να επανεξετάσει τα δεδομένα τον Σεπτέμβριο!
Η απόφαση αυτή του Χρήστου Μεγάλου έρχεται μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα  τόσο από  βουλευτές όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου.
Οπως σας έχουμε ενημερώσει οι βουλευτές  είχαν μεταφέρει στον Πρωθυπουργό την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στις περιφέρειες τους ένα κλίμα που γινόταν πολύ πιο δύσκολο στο άκουσμα της είδησης για κλείσιμο καταστήματος της τράπεζας στην περιοχή τους.
Όπως έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου ενα πιθανό κλείσιμο καταστήματος θα σήμαινε και την απώλεια εκατοντάδων ψήφων στην κάλπη όποτε και αν αυτές στηθούν.
Στην κυβέρνηση πήραν το μήνυμα και δεν άργησαν να χτυπήσουν τα τηλέφωνα τπου προέδρου της Πειραιώς Γιώργου Χαντζηνικολάου και του  CEO Χρήστου Μεγάλου.
Η απόφαση για αναστολή των λουκέτων ήταν πια μονόδρομος για τον CEO της Τράπεζας ο οποιος θα αναγκαστεί να συγκρουστεί ξανά με τις τοπικές κοινωνίες τον Σεπτέμβριο γιατί η απόφαση για κλείσιμο  καταστημάτων και μείωση προσωπικού είναι ειλημμένη και απλά πήρε παράταση,
Τα ανταλλάγματα από την Κυβέρνηση για αυτη την παραχώρηση είναι προς το παρον άγνωστα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κυβερνητικοι βουλευτες αυτών   των περιοχών ήδη κάνουν λόγο για προσωπική τους νίκη και συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων “κατόπιν ενεργειών τους”
Βέβαια μετά τις εκλογές θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…