Μυλωνάς (ΕΤΕ): Δεσμεύομαι για λύση στο ΛΕΠΕΤΕ – Η ζημιά δεν είναι 1 δισ.

Για την εξεύρεση μιας υπεύθυνης λύσης όσον αφορά το ΛΕΠΕΤΕ δεσμεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, απευθυνόμενος στους μετόχους από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι χωρίς τη συναίνεση της ΕΤΕ που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις, προωθήθηκε αιφνιδιαστικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ένας νόμος που δεν ευσταθεί ούτε στη λογική ούτε στη νομική του υπόσταση. “Είμαι σίγουρος ότι τα λάθη θα διορθωθούν. Δεσμεύομαι και εγώ προσωπικά ότι η Εθνική θα στηρίξει μια εύλογη λύση στο θέμα. Ύστερα και από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων, είμαι πολύ πιο αισιόδοξος” είπε ο κ. Μυλωνάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Μυλωνάς απάντησε στους μετόχους που πήραν τον λόγο με βασικό θέμα το ΛΕΠΕΤΕ.

Όπως είπε, η τράπεζα θα δώσει ένα μεγάλο ποσό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται σε 35 εκατ. τον χρόνο για 5 χρόνια και στη συνέχεια θα υπάρξει νέα αναλογιστική μελέτη.
Αναγνώρισε ότι οι συνταξιούχοι ανέρχονται σε 17.500 άτομα., ενώ οι εργαζόμενοι είναι 4.400.
Σύμφωνα με τον CEO, η Εθνική έχει καταβάλει 700 εκατ. όλα αυτά τα χρόνια για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το λόγο πήρε και ο δικηγόρος μερίδας των συνταξιούχων Γιάννης Κυριακόπουλος ο οποίος εκπροσωπούσε και την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ο οποίος έθεσε ερωτήματα προς την Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ.

Print Friendly, PDF & Email