Μπρίτζερτον: Όλα τα μυστικά της επιτυχημένης σειράς του Netflix

Η δεύτερη σεζόν της σειράς “Μπρίτζερτον” έκανε πρεμιέρα πριν λίγες εβδομάδες κι ήδη έχει εκτοξευθεί στην κορυφή του Netflix χωρίς να πέσει από το νούμερο 1 στο ελληνικό top 10. Μία σειρά γεμάτη έρωτες, πάθη, ίντριγκες και μυστήριο. Η Κάλλια Καστάνη παρουσίασε ένα μοναδικό αφιέρωμα στην «Ελένη» με όλα τα μυστικά της σειράς που την έχουν κάνει ξεχωριστή κι επιτυχημένη.

Αρχικά, το Μπρίτζερτον είναι η μοναδική σειρά που η βασίλισσα είναι μαύρη, ενώ συνδυάζει τη μοντέρνα και την παλιά εποχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα τραγούδια που ηχούν στους εμβληματικούς χορούς της αριστοκρατίας είναι μουσικά κομμάτια της σύγχρονης εποχής που όμως έχουν διασκευαστεί για έγχορδα.

Πολλοί κριτικοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ως μία σειρά που συνδυάζει το “Gossip Girl” και το Downtown Abbey”, ενώ γρήγορα απέκτησε τον τίτλο “φαινόμενο” αφού το 2020 έγινε η νούμερο 1 σειρά σε 76 χώρες και προβλήθηκε από 82 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Το Μπρίτζερτον είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix, κι έρχεται ακριβώς πίσω από το Squid Game, που το εξέπερασε το φθινόπωρο του 2021.

Βασίζεται στα βιβλία της Julia Quinn και κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το σίριαλ ανέλαβε η εμπειρότατη Shonda Rhimes, η οποία βρίσκεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως το Grey’s Anatomy, το How to Get Away with Murder, Inventing Anna και πολλά ακόμη.

Το Μπρίτζερτον ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της Shondaland στο Netflix κι ένα μεγάλο στοίχημα για την παραγωγό, που όμως την αποθέωσε και με το παραπάνω. Η σειρά είναι μία “γιορτή για τα μάτια” τόσο ενδυματολογικά όσο και σκηνογραφικά.

Μία ομάδα 250 ατόμων εργάζονται πυρετωδώς και για τον πρώτο κύκλο σχεδίασαν 7.500 κοστούμια ειδικά για τη σειρά, ενώ στον δεύτερο κύκλο ήταν περισσότερα.