Μπουρλά: Ξεκίνησε η 2η φάση των δοκιμών για το φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση μελετών για το φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Τwitter, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer έκανε γνωστό πως η εταιρεία προχωράει στη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί». Το φάρμακο θα χορηγείται από το στόμα.

«Για να νικήσουμε τον ιό θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια όσο και τα φάρμακα» υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pfizer, στην κλινική δοκιμή θα λάβουν μέρος περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

H δοκιμή αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος κλινικής ανάπτυξης, που αποτελείται από πολλαπλές εν εξελίξει και προγραμματισμένες κλινικές δοκιμές για την αξιολόγηση αυτού του θεραπευτικού υποψηφίου φαρμάκου, πρώιμης παρέμβασης για πιθανή χρήση σε ευρεία κλίμακα ασθενών.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Σε παλαιότερες ενημερώσεις της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει το φάρμακο διαθέσιμο στην αγορά ως τα τέλη του 2021.