Μπορεί να λέγονται πολλά για τον Τραμπ- Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε τα εξής…

Μπορεί να λέγονται πολλά για τον Τραμπ & πολλά από αυτά δικαιολογημένα.

  • Πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε τα εξής:

Πρώτον ότι παλεύει πραγματικά για τη χώρα του προσπαθώντας να κλείσει νέες πιο συμφέρουσες διεθνείς συμφωνίες προσπαθώντας μελλοντικά να μειώσει τα τεράστια εμπορικά του ελλείμματα (70-80 δις $ μηνιαίως & περί το 1 τρις $ ετησίως), ότι κατάφερε να μαζέψει πίσω μέγα μέρος των διεθνών κεφαλαίων, πριν οι ΗΠΑ καταστούν οικονομία Β διαλογής & όσο γιγαντώνονταν οι εξαγωγικές οικονομίες σε βάρος τους όπως η Γερμανία, η Ινδία η Κίνα κλπ, χωρίς έλεγχο.

Δεύτερον & κυριότερο, σε αντίθεση με τον Ομπάμα, τον ήσυχο, χαμογελαστό, οικογενειάρχη, ευγενή, Αμερικανό φονιά, που αύξησε τα ελλείμματα των ΗΠΑ, που εντελώς ειρωνικά κέρδισε το Νόμπελ… Ειρήνης

  • & την πολεμοχαρή Κλίντον, με τα ένα εκατομ. Ιρακινά θύματα συνεχίζοντας την πολιτική Μπούς, με την πρακτικά αδύνατη καταμέτρηση των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του σε Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Μάλι, τη Σομαλία, την Υεμένη, το Πακιστάν και τη Συρία, στη Νιγηρία, στο Καμερούν στην Ουγκάντα, Δ. Αφρική, στην Αν. Ευρώπη, & όταν επί της προεδρίας του μονάδες ειδικών επιχειρήσεων με drones του Πενταγώνου αναπτύχθηκαν σε τουλάχιστον 133 χώρες – δηλαδή στο 70% του πλανήτη, με το ντόμινο που ακολουθούσε κάθε αιματηρή πολεμική επιχείρηση, o Τραμπ ΔΕΝ δημιούργησε κανένα πόλεμο.

Απεναντίας με μια ακριβώς αντίθετη πολιτική, σβήνει φωτιές αντί να ανάψει, ακόμη κι αν στη πορεία των στόχων του δείχνει αλλοπρόσαλλος. Θεμιτή η ανάπτυξη μέσω των εμπορικών συμφωνιών, έστω και με τη δύναμη του ισχυροτέρου, αλλά καθόλου αιματοκυλώντας τον κόσμο. Είναι κάτι που οφείλουμε να παραδεχθούμε, χωρίς να επιθυμώ να το παίξω υπερασπιστής του.

KATEΡINA ΠANTA

Print Friendly, PDF & Email