Μποναμάς Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

του Χρήστου Ιωάνννου
cioannou@theceo.gr

Τον Αύγουστο του 2017 ο Λεωνίδας Μπόμπολας, τότε επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ (σήμερα έχει εκτοπιστεί από τους λοιπούς μετόχους, αλλά παραμένει βασικός μέτοχος και έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος της σημερινής διοίκησης για να επανέλθει στα διοικητικά), είχε επισκεφθεί τον τότε υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο γραφείο του.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να πείσει τον υπουργό να επιτρέψει και στο εμπορικό κέντρο που διαθέτει στην περιοχή Γιαλού κοντά στα Σπάτα – το εκπτωτικό εμπορικό χωρίο McArthour Glen και το εμπορικό κέντρο Smart Park – να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές. Ο υπουργός μόλις είχε υπογράψει την απόφαση Αριθμ. 75812 -06/07/2017 (ΦΕΚ Β’ 2332, 7 Ιουλίου 2017) για τον «Ορισμό περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, κατ’ εφαρμογή της εξουσιοδοτικής διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013».

Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην απόφαση ήταν αρκετές:

1. Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου,
Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.
2. Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
3. Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου
έως Λεωφόρο Ποσειδώνος
4. Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
5. Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου,
Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος.
6. Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
7. Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 και το Παράρτημα
1, τμήμα 2 του ν.2338/1995 (ΦΕΚ Α’ 202).
8. Την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β’ 833), το οποίο περικλείεται
από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Από τις περιοχές απουσίαζε η περιοχή που ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει τις εμπορικές του δραστηριότητες.

Η απάντηση του υπουργού ήταν αρνητική στο αίτημα του Λ. Μπόμπολα.

Του απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αφού η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τουριστική, αλλά θα έχει αποτέλεσμα να πλήξει τα υπάρχοντα εμπορικά καταστήματα στις γύρω περιοχές.

Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.
Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αποδείχθηκε πιο
αποτελεσματικός από τον Λεωνίδα Μπόμπολα.

Από τότε άλλαξε η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πήρε τη θέση του Λεωνίδα Μπόμπολα και μεσολάβησαν οι εκλογές του 2019. Το αίτημα της εταιρείας παρέμεινε αναλείωτο και η διοίκηση επανέλαβε το αίτημά της σε υπουργό.

Ο νέος αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης απλώς τροποποίησε την προηγούμενη απόφαση με νέα απόφαση – Αριθμ. 126753 (ΦΕΚ Β’ 4555, 13/12/2019) προσθέτοντας στο τέλος το εξής: «…και το Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού- Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής, όπως οριοθετείται στην απόφαση ΠΕΧΩ οικ. 1516/Φεντ. επεκτ./05 (ΦΕΚ 319/Δ΄/24.3.2005)».

Διαβάστε περισσότερα στο theceo.gr