Μπιλ Γκέιτς για κρυπτονομίσματα και NFTs: «Βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου»

«Αυτές οι τάσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων βασίζονται 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» δήλωσε σε συνέδριο TechCrunch ο Μπιλ Γκέιτς, αναφερόμενος στο οικονομικό κόνσεπτ, το οποίο προτείνει ότι μερικές φορές κάποιος μπορεί να κερδίσει χρήματα μέσω της αγοράς υπερτιμημένων περιουσιακών στοιχείων,  αν αυτά μπορούν αργότερα να μεταπωληθούν σε ακόμη υψηλότερη τιμή.

Αντίθετα, ο Γκέιτς είπε ότι προτιμά τις ντεμοντέ επενδύσεις που μπορούν να παράγουν απτά αποτελέσματα, όπως αγροκτήματα ή εργοστάσια ή μια εταιρεία που παράγει προϊόντα. «Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως μια φάρμα όπου υπάρχει παραγωγή ή σαν μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε.

Μάλιστα, για ακόμη μία φορά ο Γκέιτς επεσήμανε ότι δεν έχει κανένα κρυπτονόμισμα ή NFT, τονίζοντας: «Δεν εμπλέκομαι σε αυτά».

Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι υποπτεύεται πως όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί ως τρόποι για να αποφεύγονται η φορολόγηση και οι κανόνες της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Προφανώς, οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων θα βελτιώσουν πάρα πολύ τον κόσμο…».

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι τιμές του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων βυθίζονται. Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021 και από τότε το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει χάσει τα δύο τρίτα της αξίας του, πέφτοντας την Τρίτη κάτω από τα 23.000 δολάρια.