Μπάρμπα Στάθης: STOP στις προσφορές – To μπαλάκι στα σούπερ μάρκετ για μείωση ΦΠΑ

Βάζει φρένο στις προσφορές με 40% έκπτωση ο Μπάρμπα Στάθης, -θυγατρικής της Vivartia, εταιρείας μέλους του ομίλου MIG ενώ ρίχνει το μπαλάκι στα super market για τη μείωση του ΦΠΑ καθώς όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MIG και αντιπρόεδρος του Ομίλου Vivartia, Θανάσης  Παπανικολάου περιμένει να υλοποιηθεί η δέσμευση των εκπροσώπων των σούπερ μάρκετ ότι θα χαμηλώσουν τις τιμές στο ράφι, προς όφελος των καταναλωτών.

“Στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας είναι και ο εξορθολογισμός των προσφορών.  Οι προσφορές αποπροσανατολίζουν τον καταναλωτή και έχουν επίπτωση στην ποιότητα. Το λιανεμπόριο είναι αρωγός σε αυτή τη κατεύθυνση και τόνισε ότι ο εξορθολογισμός των προσφορών αποτελεί από τα πιο σοβαρά ζητήματα για τον σεβασμό του τελικού καταναλωτή”

Aυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Νικήτας Ποθουλάκης, εχθές στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της εταιρείας, στην οποία δεν ήταν καλεσμένος ο mikrometoxos γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν φαίνεται αυτά που γράφει.

Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να μιλάμε στον μικροεπενδυτή και στον κόσμο που μας εμπιστεύεται με τη γλώσσα των αριθμών γράφοντας τα πράγματα όπως ακριβώς είναι χωρίς να ωραιοποιούμαι τίποτε και ας ενοχλούνται μερικοί.

Ο μ/μ μπορεί να μην ήταν καλεσμένος στην χθεσινή εκδήλωση αλλα σας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν ως έχει υποχρέωση για την έγκυρη ενημέρωση.

Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Νικήτας Ποθουλάκης, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, εξελίσσοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της, ενισχύοντας την παραγωγή της καθώς και την συνεργασία της με τους Έλληνες αγρότες. «Προχωράμε με όραμα και για τα επόμενα 50 χρόνια συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πατρίδα μας, να ενισχύουμε τον Έλληνα αγρότη, να ανοίγουμε νέους δρόμους και να οδηγούμε την αγορά, να σεβόμαστε τον καταναλωτή και να καινοτομούμε βιολογικά ενώ στόχος μας είναι η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Ποθουλάκης.

Νέες επενδύσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 8,5 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την διετία 2019-2020 . Όπως ανέφερε ο Νικήτας Ποθουλάκης το ποσό αυτό αναμένεται να προστεθεί στα 11,5 εκατ. ευρώ, που επένδυσε η εταιρεία το διάστημα  2015-2018. Οι νέες επενδύσεις αφορούν α) στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60% β) 3 νέες γραμμές συσκευασίας γ) 1 νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MIG και αντιπρόεδρος του Ομίλου Vivartia, σε παρέμβασή του εστίασε στο ενδιαφέρον της MIG για την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης επισημαίνοντας ότι είναι «leader» στην αγορά. Τόνισε ότι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης στήριξε με την ρευστότητά της και την καλή της πορεία την Vivartia και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία θα διπλασιάσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων τα επόμενα τέσσερα χρόνια και από 5-7% των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε ποσοστό 15-20% των πωλήσεων.

Όσον αφορά στην πορεία της εταιρείας στο πρώτο τετράμηνο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, οι πωλήσεις είναι ήδη πάνω από τον στόχο και «τρέχουν» με ρυθμούς της τάξης του 4% και εκτιμάται ότι ανάλογη θα είναι η πορεία στο σύνολο του έτους. Το 2018 οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 143,8 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA στα 23,5 εκατ. ευρώ.

Δήλωση Θανάση Παπανικολάου για ΦΠΑ στην εστίαση

Την δυσαρέσκειά του για τον γεγονός ότι ο καφές και τα υπόλοιπα ροφήματα εξαιρούνται από τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MIG και αντιπρόεδρος του Ομίλου Vivartia, Αθανάσιος Παπανικολάου στο πλαίσιο της εκδήλωσης. «Δυστυχώς είναι οριστικό ότι από τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% εξαιρέθηκαν ο καφές και τα ροφήματα που παραμένουν στο 24%» ανέφερε ο κ. Παπανικολάου.

Όπως τόνισε, η αγορά περίμενε τέσσερα χρόνια την μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα και τον καφέ, επισημαίνοντας ότι τώρα που η οικονομία διόρθωσε πολλά από τα μεγέθη και τους δείκτες, ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνει.

Ο κ. Παπανικολάου υπενθύμισε ότι το ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ν. Ευρώπη, και από τα υψηλότερα που υπάρχουν γενικότερα, σημειώνοντας πως σε χώρες όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Ιταλία το ΦΠΑ κυμαίνεται μεταξύ 8% – 10%,

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, αύξησε την παραβατικότητα, την φοροδιαφυγή και οδήγησε σε στρέβλωση στον κλάδο ενώ δημιούργησε και προβλήματα στην εμπορική πολιτικών των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στις προσφορές και στα μικτά γεύματα.

Ο κ. Παπανικολάου εξέφρασε την ελπίδα στα επόμενα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να υπάρξει βελτίωση. Παράλληλα, διαφώνησε με την τοποθέτηση του υπουργείου Οικονομικών ότι η μείωση του ΦΠΑ στα ροφήματα θα εκτροχιάσει τα δημοσιονομικά.

 

 

Print Friendly, PDF & Email