Μπαράζ επιχειρηματικών συμφωνιών και εξαγορών το 2020 (23/11)

Επιχειρηματικές συμφωνίες /Αποκρατικοποιήσεις:

Ο Δεκέμβριος φαίνεται ότι θα είναι ο μήνας όπου πολλές επιχειρηματικές προσπάθειες «συμπόρευσης» ή εξαγορών που εξελίσσονταν στο παρασκήνιο θα πάρουν έναν οριστικό δρόμο.

  • Το περιβάλλον ευνοεί ζυμώσεις τέτοιου τύπου καθώς οι αποτιμήσεις δεν βρίσκονται πια σε πολυετή χαμηλά ενώ οι άμεσες προοπτικές  όπως διατυπώνονται στις προβλέψεις διεθνών οργανισμών για την Ελλάδα μπορούν να δικαιολογήσουν υπεραξίες στους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στον κλάδο τροφίμων, τον τουρισμό και την ενέργεια θα κρατήσει ισχυρό το ενδιαφέρον και στο Χρηματιστήριο.

Οι συναλλαγές που θα λάβουν χώρα θα αποτελέσουν και σημείο αναφοράς για τον κλάδο μεταβάλλοντας ισορροπίες και αποτιμήσεις.

  • Ήδη για το 2020 θα πρέπει να αναμένουμε μπαράζ επιχειρηματικών συμφωνιών και εξαγορών: ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Εθνική Ασφαλιστική, Επιχειρήσεις Αττικής, Vivartia, SingularLogic, Τεχνική Ολυμπιακή, Γ.Ε. Δημητρίου είναι μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο επίκεντρο τέτοιων συζητήσεων.

Ο κατασκευαστικός κλάδος επίσης δείχνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναδιάταξης με τους Ολλανδούς να έχουν πλέον την καταστατική μειοψηφία της ΓΕΚΤΕΡΝΑ και το ημερολόγιο να τρέχει προς το Μάρτιο του 2020 όπου και τυπικά θα φθάσουν το 33%.Με πρόσφατη δήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος έβαλε την παράμετρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ατζέντα της επόμενης χρονιάς.

  • Ο ΟΤΕ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης της θυγατρικής του στην Ρουμανία, η Entersoft έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από την μετάταξη της στην κύρια αγορά για εξαγορές, ενώ οι αυξήσεις κεφαλαίου σε Lamda, Trastor και BriQ φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν εντός του 2019.