Μητσοτάκης: Ρύθμιση για αναστολή πλειστηριασμών και οικονομικό επίδομα τα Χριστούγεννα

Αναστολή των πλειστηριασμών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του στη Βουλή, επί της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «σωστή η πρόταση του κ.Βελόπουλου» και υποστήριξε πως θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιπρόσθετα, εξήγγειλε «ενίσχυση των πιο αδύναμων τα Χριστούγεννα. Θα αποφασίσουμε τον τρόπο αλλά θα υπάρξει καθώς έχουμε τη δυνατότητα. Η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ως προς την επίταξη ιδιωτικών κλινικών που ζήτησε ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινών τον Μάρτιο Απρίλιο θα είχαμε δαπανήσει αχρείαστα χρήματα γιατί δεν μας χρειάστηκαν. Αυτό σημαίνει επίταξη. Παίρνω και πληρώνω. Αυτό που κάναμε είναι να χρησιμοποιούμε κλίνες ιδιωτικού τομέα μόνο όταν είναι απαραίτητο. Και αυτό κανουμε όπου χρειάζεται και όταν χρειάζεται».

«Μελέτες δείχνουν ότι τα μέσα μεταφοράς δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να προσθέσουμε λεωφορεία στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν χρειάζεται να περιγράψω την κατάσταση που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παππάς πατέρας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε έναν ΟΑΣΘ διαλυμένο. Προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, και προφανώς διαγωνισμούς που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από τις αρμόδιες αρχές δεν φαντάζομαι να θέλατε να τους αποδεχθούμε και να παρανομήσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από εκεί και πέρα υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού» τόνισε και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε έρευνα από τη Γαλλία, που λέει ότι μόνο το 1,2% των covid clusters συνδέονται με ΜΜΜ.

«Δεν λέμε ότι μας ικανοποιεί η εικόνα και δεν μας ικανοποιεί όχι μόνο λόγω κορωνοϊού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι προχωρούν και οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Εάν το έργο σας στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο θα το αναδεικνύατε. Σε κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε μια παράγραφος, ούτε μια πρόταση για τα ΜΜΜ και για τις Εντατικές. Δεν είχατε τίποτα να πείτε γιατί δεν κάνατε τίποτα» είπε ο πρωθυπουργός.