Μητσοτάκης για Ερντογάν: «Δεν κρατάω μούτρα, αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση»

Να μη μεταφέρει την προκλητική ρητορική της και στο πεδίο ζήτησε από την τουρκική πλευρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ακόμη ότι «δεν κρατάει μούτρα» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το… «Μητσοτάκης γιοκ».

Μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πράγματι, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή γιατί είχα την εντύπωση μετά τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά ευθέως. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν τήρησε αυτή την δέσμευση. Είχαμε ένα μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά και τη δήθεν μειωμένη ελληνική κυριαρχία στα νησιά. Αυτή η ρητορική δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τονίζει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα και σημείωσε πως και τώρα που το έκανε «η στήριξη ήρθε χωρίς αστερίσκους από τους εταίρους μας».

«Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω ανοιχτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο. Είμαστε μακριά από την ένταση του καλοκαιριού του 2020 και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ρητορική της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια και γίνεται και γραφική μπορώ να πω», είπε ακόμα και συμπλήρωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δεν μου μιλάει. Εγώ δεν κρατάω μούτρα, αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση».