Μητσοτάκης για «Αντώνης Τρίτσης»: Θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας – 2,5 δισ. ευρώ σε χιλιάδες έργα

«Εμβληματικό» χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ένας οδικός χάρτης ανάπτυξης και ταυτόχρονα ένας οδικός χάρτης κοινωνικής φροντίδας.

«Το εμβληματικό πρόγραμμα είναι η πυξίδα που ορίζει τους δρόμους ώστε να ξαναγίνει η αυτοδιοίκηση μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του προγράμματος και συνέχισε:

«Είναι ένα σχέδιο με τις αρετές του πολιτικού από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Είναι μελετημένο και κοστολογημένο. Απλώνεται παντού, σε ολόκληρη τη χώρα. Έχει το βλέμμα του στραμμένο στην κοινωνία για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα, αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

«Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν αυτή την εμβληματική δέσμη πολλών χιλιάδων παρεμβάσεων: Καινοτομία, ευελιξία, προοπτική. Τρεις είναι οι στόχοι: ανάπτυξη, περιβάλλον και κοινωνική συνοχή. Και τρεις είναι οι κατευθύνσεις που το εξειδικεύουν: ψηφιακή σύγκλιση, βελτίωση της ποιότητας ζωής και κοινωνική συνοχή, χωρίς να ξεχνάμε την έννοια της πολιτικής προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα πρέπει να αδιάβλητο, σημείωσε ότι όλες οι διαδικασίες του θα γίνονται ψηφιακά.

Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας τους, «προσωπικά αδιαφορώ για την κομματική προέλευση του κάθε τοπικού άρχοντα. Με ενδιαφέρει το μεράκι του και το ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες του». «Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία εμπιστοσύνης προς τις τοπικές εκλεγμένες Αρχές» είπε ακόμα και συνέχισε: «Προβλέπει στο μέλλον, συνυπολογίζει όμως και το παρελθόν και το παρόν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε επίσης ότι στα επόμενα χρόνια 2,5 δισ. ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τη συμμετοχή κάθε τόπου στον εθνικό σχεδιασμό, αλλά και με συγκεκριμένα κριτήρια, γεωγραφικά, δημογραφικά και κοινωνικά για κάθε περιοχή.