Μητσοτάκης από Γρεβενά: «Οσο αυτοί επενδύουν στο χθες, εγώ θα μιλώ για το αύριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη μονοεδρική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τη Δεσκάτη, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καταστέργιο.

«Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά» τόνισε o πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επανέλαβε ότι για την ΝΔ «μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση είναι ο πυλώνας της οικονομικής μας πολιτικής». Προανήγγειλε δε έναν εισαγωγικός φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα 10.000 ευρώ και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ.

Μιλώντας στους κατοίκους της Δεσκάτης, στο δημαρχείο της πόλης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «ξεκινώ από ένα τόπο ευλογημένο, που βρίσκεται σε γεωγραφική και ψυχολογική καρδιά της Ελλάδας κ εδώ είμαι σίγουρος ότι χτυπά και η καρδιά της ΝΔ»

Ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια ένα εκτενές πρόγραμμα περιοδειών για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ ως «μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στο γκρίζο γιατί αξίζουμε καλύτερα από σημερινή κυβέρνηση που έχει καθηλώσει τη χώρα σε παρατεταμένη κατάσταση παρακμής έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και έχει ξεχάσει την Ελλάδα της περιφέρειας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «για εμάς η Ελλάδα είναι η μια, πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη»

Εξήγησε ότι η ΝΔ διαθέτει συγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο και σχέδιο για τους ορεινούς δήμους, όπως και συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. «Οι αγρότες σήμερα τιμωρούνται, όσο περισσότερα πετυχαίνεις τόσο περισσότερο πληρώνεις, αυτή είναι η λογική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των προϊόντων θα το αντιμετωπίσουμε» δεσμεύτηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος» για να προσθέσει: «Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα 8 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο».

Όπως του ανάφερε ο κ. Καταστέργιος, «η Δεσκάτη είναι μια γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και οι αγρότες αισθάνονται ότι η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει, καθώς δεν αποδίδουν καρπούς οι κόποι τους».

Ο δήμαρχος Δεσκάτης επεσήμανε ότι η περιοχή έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο αγροτικός τομέας τεράστια θέματα, οι επιχειρήσεις παραγωγών αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας. «Θέλουμε ισόρροπη ανάπτυξη, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επιλέξαμε να μείνουμε στη γη των προγόνων μας και να δημιουργήσουμε. Θέλουμε μείωση κόστους παραγωγής και θωράκισης τιμής προϊόντων μας. Εύχομαι σύντομα να αναλάβετε τη τύχη του έθνους μας».

«Στο δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανείς δεν μένει πίσω. Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.