Μητροπολίτης Κέρκυρας: Καλεί τους πιστούς να βγουν δήθεν για ατομική σωματική άσκηση και να πάνε στις εκκλησίες

Αδιαφορώντας για τους νόμους, ακόμη και για την δημόσια υγεία, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος προχώρησε σε μία πρόσκληση-πρόκληση προς τους πιστούς, να παρακούσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού και να πάνε στις εκκλησίες να κοινωνήσουν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα corfupress.com, ο ιεράρχης ανέφερε από τον άμβωνα προς τους πιστούς, στη δοξολογία για τον Ευαγγελισμό που μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τοπική τηλεόραση, όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μητρόπολης, ότι «γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας, η οποία έχει άλλους σκοπούς και ότι αυτό συντελείται και στην πατρίδα μας».

Μάλιστα, ερχόμενος σε πλήρη αντιπαράθεση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αποφάσεις της Ιερής Συνόδου, δήλωσε πως έδωσε εντολή στις εκκλησίες, στο τέλος της κεκλεισμένων των θυρών θείας Λειτουργίας, να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί θέλουν, να κοινωνήσουν.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας μάλιστα, κάλεσε τους πιστούς να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, εκδίδοντας έγγραφο κίνησης, στο οποίο να αναφέρουν ότι βγαίνουν για άσκηση, αλλά στην πραγματικότητα να πηγαίνουν στις εκκλησίες, για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία.