Μήνυση ΠΟΑΣΥ κατά Κασιμάτη για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πέρασε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Βας. Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, προκειμένου να ενημερώσουν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών.

Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτού καθώς και αγωγές καθώς επισημαίνουν πως σκοπός αυτών των δηλώσεων αποτελεί η στοχοποίηση των αστυνομικών.

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε πως για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών ενώ έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της η Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για δήλωση στοχοποίησης του σώματος της ελληνικής αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς. Οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε εκνομες ενέργειας»

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».