Μήνυση κατά του Ολλανδού Γκ. Βίλντερς κατέθεσε ο Ερντογάν για σκίτσο με τη λέξη «τρομοκράτης»

Μήνυση κατά του Ολλανδού επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV) Γκερτ Βίλντερς κατέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ανάρτησης που έκανε ο ακροδεξιός πολιτικός.

Συγκεκριμένα πριν από μερικές ημέρες ο Βίλντερς ανάρτησε στον λογαριασμό του το Twitter ένα σκίτσο του Ερντογάν συνοδευόμενο από τη λέξη «τρομοκράτης».

 

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην επαρχία Μαλάτεια της Ανατολικής Τουρκίας την Κυριακή επιτέθηκε κατά του Βίλτερς με οξείς χαρακτηρισμούς: «Υπάρχει στην Ολλανδία ένα κακέκτυπο βουλευτή. Τολμάει να ασχοληθεί μαζί μας. Κατ’ αρχάς να ξέρεις τα όρια σου. Μάθε ποια είναι τα όρια σου. Σκέφτηκες ποιον ακολουθείς; Θα μάθεις τα όρια σου. Εμείς δεν ξέρουμε τι θα πει φασισμός. Ο φασισμός είναι δικός σας. Ζήσαμε τον φασισμό στη Γερμανία, την Ιταλία. Εσείς συμπορευτήκατε με αυτούς. Εμείς το μόνο που ξέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Άγκυρας από τον δικηγόρο του Τούρκου προέδρου Χουσεΐν Αϊντίν.