Μήνυση κατά του Μ. Δασκαλάκη κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μήνυση κατά του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη για όσα κατέθεσε στη δίκη  της κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζοντάς τον ψευδομάρτυρα.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη κάνοντας λόγο για εντελώς αναξιόπιστο μάρτυρα.

«Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλακη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωσή του αυτή είναι ψευδής. Στο 16-9 υπόμνημά του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωσή του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββόγλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και σε όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για το εικαζόμενο κίνητρο της εν διαστάσει συζύγου του τονίζοντας: «Για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου απέδωσε κίνητρο στην κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεών του που δεν έχει καμία σχέση με όσα είπε στο δικαστήριο, ούτε στις ανακρίτριες ούτε και στην αίτηση διαζυγίου του. Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση, επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας σχολίασε πως το κίνητρο ότι ήθελε να «ξεφορτωθεί» το παιδί λόγω της τετραπληγίας του δεν μπορεί να σταθεί, αφού ήταν, όπως ανέφερε ο Μ. Δασκαλάκης, άψογη μάνα και συνεχώς πάνω από τα παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το δικαστήριο θα κρίνει και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.