Μην πυροβολείτε τους τραπεζίτες

To άρθρο που ακολουθεί το αλιεύσαμε απο την στήλη PRIVATE EYE του theceo.gr και σας το παρουσιάζουμε αυτολεξεί καθώς θεωρούμε πως φωτίζει απόλυτα το τι ακριβώς συμβαίνει  και το θόρυβο που έχει σηκωθεί σχετικά με τα μπόνους των τραπεζιτών.

Μην πυροβολείτε τους τραπεζίτες

Κατανοούμε απολύτως την αγωνία των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού να μη δίνουν αφορμές για επικοινωνιακά λάθη σε μία περίοδο που είναι εν δυνάμει εκλογική. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι την αποθέωση του λαϊκισμού με διαρροές του επιπέδου ότι συνιστούν πρόκληση προς την κοινωνία τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών.

Η αλήθεια γι’ αυτό το σίριαλ των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων είναι η εξής:

Πρώτον: Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δοθούν μπόνους στα τραπεζικά στελέχη που κατάφεραν σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία να σταθεροποιήσουν και να βάλουν σε τροχιά κερδοφορίας τις τράπεζες. Σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη όσοι συμβάλουν καθοριστικά σε μία τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να επιβραβεύονται με μπόνους γιατί κανένα στέλεχος δεν πρόκειται να παραμείνει σε μία τράπεζα εισπράττοντας μόνο τον μισθό του. Εκτός βέβαια και αν προτιμάμε στελέχη β’ διαλογής τα οποία συνήθως είναι ανίκανα να διαχειριστούν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Δεύτερον: Η κυβέρνηση έκανε πίσω για τα μπόνους για να αποφύγει αρνητικά δημοσιεύματα σε μία περίοδο καθαρά εκλογική. Το Μαξίμου εκτίμησε ότι οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν σημαία τα μπόνους των τραπεζιτών για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά. Είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να αλλάζει αποφάσεις. Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι να επιχειρεί να χρεώσει στους τραπεζίτες την απόφαση για τα μπόνους και να ανοίγει μία βεντέτα μαζί τους για να σπεκουλάρει επικοινωνιακά. Το παραμύθι ότι δήθεν οι τραπεζίτες δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία, δυστυχώς πουλάει ακόμα σε μία κοινωνία που έχει γαλουχηθεί από τους δεξιούς και αριστερούς λαϊκιστές.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να πυροβολεί τους τραπεζίτες για να φαίνεται αρεστό σε ένα κρίσιμο κομμάτι ψηφοφόρων. Όπως αντιλαμβάνεστε η Ελλάδα θα αργήσει να γίνει Ευρώπη.

Πηγη: theceo.gr