Μιλάνο: Τεράστια πυρκαγιά σε κτίριο κατοικιών – Επέστρεψαν οι μνήμες του Γκρένφελ Τάουερ

Απαντήσεις για τους λόγους της ταχύτατης επέκτασης της φωτιάς σε συγκρότημα διαμερισμάτων χθες στο Μιλάνο μέσω της εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου, που παραπέμπει στην πυρκαγιά του Γκρένφελ Τάουερ του Λονδίνου πριν από τέσσερα χρόνια με 71 νεκρούς, αναζητούν οι Αρχές της ιταλικής πόλης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι όλοι οι κάτοικοι κατόρθωσαν να διαφύγουν από το 18ώροφο κτίριο στο νότιο Μιλάνο, που τυλίχθηκε στις φλόγες χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά, που ξεκίνησε από τον 15ο όροφο, μεταδόθηκε γρήγορα μέσω της εξωτερικής επένδυσης του κτιρίου. Βίντεο από την πυρκαγιά δείχνουν τα πάνελ της επένδυσης να λιώνουν και να μετατρέπονται σε ρευστές μάζες.

«Το κτίριο έχει χτιστεί εδώ και λίγο παραπάνω από δέκα χρόνια και είναι απαράδεκτο ένα τόσο σύγχρονο κτίριο να αποδειχθεί τόσο ευάλωτο» έγραψε ο Μπέπε Σάλα στο Facebook.

«Αυτό που ήταν σαφές από την αρχή είναι ότι το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου παραδόθηκε στις φλόγες υπερβολικά γρήγορα, με τρόπο που θυμίζει την πυρκαγιά του Γκρένφελ Τάουερ πριν από λίγα χρόνια».

Οι θάνατοι στο Γκρένφελ Τάουερ αποδόθηκαν στο γεγονός ότι η εξωτερική επένδυση του κτιρίου ήταν κατασκευασμένη από εύφλεκτα υλικά. Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε παρόμοια κτίρια στη Βρετανία υποχρεώθηκαν έκτοτε να απομακρύνουν τα πάνελ αυτά της εξωτερικής επένδυσης, με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας οικονομική δυσπραγία σε πολλά νοικοκυριά.

https://www.facebook.com/ABCNews/videos/470835540934840/